Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kilka pytań odnośnie Galaxy Watch 4 Classic

(Temat utworzony: 16-08-2022 03:51 PM)
787 Wyświetlenia
LarsonP
Pathfinder
Opcje

Cześć:). Planuję zakup pierwszego smartwatcha z rodziny Samsunga, dotychczas używałem SW z firm konkurencyjnych, ale przyszedł czas na wypróbowanie tytuowego zegarka w rozmiarze 46mm w wersji bez LTE. Mam jednak kilka pytań odnośnie ww. sprzętu. 

Jako, że zegarek posiada wbudowany moduł GPS - czy idąc np. w góry na 5h spacer, bez telefonu, posiłkując się jedynie zegarkiem dotrzyma mi on towarzystwa przez całą drogę? Czy może padnie po jakimś, dość krótkim czasie? Jest to dla mnie o tyle istotne, bo większość zegarków, które używałem miało problem z złapaniem fixa gps w sytuacji gdy nie miałem przy sobie telefonu, złapanie sygnału trwało dość długo, ponadto sygnał lubił się zgubić, jak to wygląda w tym modelu? Czy zegarek bez pomocy gps z telefonu jest w stanie dość szybko się zlokalizować?

Pozdrawiam :smiling-face:

0 Like
10 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam,
Myślę, że na spokojnie powinien Panu wytrzymać taki okres czasu z włączonym GPS.
Gdy ja wybieram się na takie dłuższe wycieczki zegarek wytwarzymuje cały dzień. Dodatkowo cały czas mam włączony ciągły pomiar stresu i pulsu co 10 min. Mierzę też kilka razy SpO2.

Co do odnajdywania zegarka proszę zapoznać się z poniższym wątkiem
-> https://www.samsung.com/pl/support/mobile-devices/jak-zlokalizowac-twoje-urzadzenia-galaxy/

https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/poradnik-lokalizacja-zegarka-z-poziomu-telefonu/td-p/118...
Noreto
Navigator
Opcje
Myślę że bez problemu
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@LarsonP  Tak na spokojnie wytrzyma, byłem niedawno w górach i spokojnie 8 godzin wędrówki wytrzymał

Mighn
Big Cheese
Opcje
Gw4 ma GPS w pełni autonomiczny i na prawdę szybko łapie fixa, co do dokładności i łapania sygnału jest na prawdę nieźle. Natomiast bateria u mnie spokojnie wystarcza zawsze na minimum 9 godzin trackingu i jeszcze jej zostaje.
finisher
Pioneer
Opcje
Jak Ci się nie spieszy to poczekaj kilka miesięcy na promocje ze zwrotem na watch 5 pro.
LarsonP
Pathfinder
Opcje

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, zakupiłem dziś ten smartwatch, zobaczę na własnej skórze jak się będzie sprawował przy moim użytkowaniu:) 

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@LarsonP, koniecznie napisz po przetestowaniu, jak się sprawuje. :winking-face:

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Heniutek1
Apprentice
Opcje
Mój wytrzymuje 6 godzin z wyłączonym GPS, bluetooth, WiFi, z kilkoma połączeniami tel bez rozmów. Zegarek był już 2 razy w serwisie i nie ma poprawy. Serwisy radzą jak oszczędzać energię. Wychodzi na to, że trzeba zegarek nosić wyłączony!
Jestem zdegustowany. Ze starszymi modelami z lte nie miałem takich problemów.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Heniutek1  Wersja LTE czy wifi

0 Like