Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Instalacja certyfikatu CA na Galaxy Watch 5 pro

(Temat utworzony: 13-10-2024 11:11 PM)
223 Wyświetlenia
qwert12
Apprentice
Opcje

W jaki sposób zainstalować certyfikat CA na Galaxy Watch 5 pro?
W ustawieniach nie ma takiej zakładki. Oprogramowanie (raczej) najnowsze, z zabezpieczeniami z marca 2024.

Uruchamiając przez adb:
am start -n com.android.certinstaller slash .CertInstallerMain -a android.intent.action.VIEW -t application slash x-x509-ca-cert -d file: slashslashslash data slash local slash tmp slash CA.crt
dostaje informację że trzba to zrobić z ustawień... Pomysły?

signal-2024-10-13-230044_002.png

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

@qwert12 znalazłam na githubie wątek, w którym komuś się ponoć udało, podeślę Ci na priv, żebyś sprawdził czy to o to chodzi. 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Wszystkie certyfikaty instalują się automatycznie, więc nic nie musi Pan robić i instalować
0 Like
qwert12
Apprentice
Opcje

Certyfikat mojego własnego, prywatnego CA

Na telefonie ta opcja jest w  Bezpieczeństwo i prywatność, Więcej ustawień bezpieczeństwa, Instaluj z pamięci urządzenia, Certyfikat CA

Na zegarku takiej opcji nie ma

0 Like
Rozwiązanie
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

@qwert12 znalazłam na githubie wątek, w którym komuś się ponoć udało, podeślę Ci na priv, żebyś sprawdził czy to o to chodzi. 

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

qwert12
Apprentice
Opcje

Głównie chciałem usłyszeć że Watchu się nie da 😂
@JustynaMNiestety w opcjach home-assistant nie ma opcji niesprawdzania certyfikatu. Mam nadzieję że patchowanie się uda :smiling-face:
Dla zainteresowanych: " Wear OS: TLS Client Authentication Support does not work #2771 " na githubie

0 Like
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

@qwert12 no i Justyna niszczyciel dobrej zabawy jak zwykle xD 

Witaj na Forum Samsung!

qwert12
Apprentice
Opcje

Niestety nie rozumiem, bo nie było dobrej zabawy. A zabawa to w sumie dopiero się zaczyna z kombinowaniem na około, przez brak (podstawowej?) funkcjonalności.

Jest w samsungu jakaś internetowa księga skarg i zażaleń, lub sugestii od użytkowników? Czy trzeba wysłać listownie do Korei?
Mam nadzieję że to forum służy za taką księgę :smiling-face:

0 Like