Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

GW4 LTE czy Bluetooth?

(Temat utworzony: 24-08-2021 03:51 PM)
26435 Wyświetlenia
kbjk
First Poster
Opcje
Sorry, wiem że wyjdę na totalną ignorantkę, ale chciałam kupić sobie Galaxy Watch 4 jako mój pierwszy zegarek nie-analogowy i serio nie wiem który wybrać? Jaka jest różnica LTE i Bluetooth oraz jakich funkcji mieć nie będę kiedy wybiorę Bluetooth? Dzięki za pomoc!
16 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@D1930  napisał(a):
Tak, funkcja działa w GW4 i tylko gwoli uściślenia dodam: Nie ma formalnego wymogu połączenia Wi-Fi. Za to każde urządzenie z tą funkcją musi być podłączone do tego samego konta Samsung. Czyli formalnie musi istnieć aktywne podłączenie do sieci Internet, może być realizowane z fona poprzez gsm. Funkcja ta wymaga stabilnych i szybkich połączeń. Sprawdziłem.

Dziękuję za potwierdzenie. Pisałem o sytuacji kiedy zegarek znajduje się poza zasięgiem telefonu. Wtedy żeby możliwe było odbieranie wiadomości i połączeń konieczne jest połączenie z siecią Wi-Fi niezależnie od tego czy będzie to sieć udostępniana przez inny telefon, tablet czy router. W momencie kiedy zegarek znajduje się w pobliżu telefonu to połączenia, wiadomości czy powiadomienia są przekazywane za pomocą Bluetooth.

TomMavZack
Explorer
Opcje
Tmobile oferuje usługę multiSIM. Nr tel na zegarku i tel jest ten sam. Powiadomienia, rozmowy przychodzą na oba urządzenia jednocześnie. Koszt 9zł/m-ąc. Czekam na watch'a aby to przetestować. Posiadacze Watch 3 LTE powinni coś więcej w tym temacie ogarnąć
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TomMavZack  Daj znać jak to będzie działać w praktyce.

0 Like
Karolte
First Poster
Opcje
Pytanie, czy jeśli mam zegarek z BT, to czy mogę wyjść pobiegać bez telefonu? Tzn czy wszystkie pomiary, długość trasy będzie działać? Oraz czy słuchawki i muzyka również działają bez telefonu? Z góry dziękuję za odpowiedź.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Karolte  Wyjść na trening można bez telefonu, dane zostaną później przesłane, natomiast muzykę trzeba zgrać na zegarek

Karolte
First Poster
Opcje
Czyli nie ma wiele korzyści z posiadania smartwatcha z LTE. Wydaje mi się, że cały czas mam telefon przy sobie, jednak chciałbym go zostawiać w domu na czas treningu 😉 czyli mam rozumieć, że jeśli telefonu nie ma w pobliżu, to i tak zegarek zbiera informacje o krokach, tętnie itd? Jest na nim YT? W sumie posiadam YT premium, mam pobraną playlistę, więc chyba powinienem być w stanie odtworzyć muzykę bez telefonu. To w zasadzie teraz waham się tylko nad wersją 40mm lub classic 42mm. Słyszałem że w classic jest większa bateria, ale czy trzyma dłużej? 🤔
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Karolte  korzyści są takie że mając  wersje z lte można korzystać z aplikacji bez telefonu oraz dzwonić.

Jak telefonu nie ma w pobliżu zegarek cały czas zbiera dane o naszej aktywności. 

Jest dostępna aplikacja YouTube music na zegarku.

Ja bym wziął wersję classic 😀