Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Gear S3 Frontier nie łączy z S21 5G

(Temat utworzony: 21-11-2021 01:45 PM)
1403 Wyświetlenia
Members_mPi0o6M
Explorer
Opcje

Witam.

Tak jak w temacie, telefon widzi zegarek, podczas łączenia wysyła mu kod, zegarek na ułamek sekudy pokazuje ten kod i samemu potwierdza? lecz po potwierdzeniu na telefonie kodu numerycznego wyskakuje napis "błąd powiązania z urządzeniem gear s3, upewnij sie że wszystko jest gotowe do wiązania"

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Members_mPi0o6M
Explorer
Opcje

Dziekuję jeszcze raz za poświęcony mi czas!!! Sprawa się rozwiązała - podłączyłem zegarki do starego zapasowego samsunga a6+ za pierwszym razem zatrybiły, po tym wróciłem do swojego nowego S21 5G i ALLELUJA -zatrybiło również za pierwszym razem! Dziękuję

https://giphy.com/gifs/comedy-retro-christmas-lights-gB9wIPXav2Ryg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

22 Odpowiedzi
nob91
First Poster
Opcje
Cześć,
Miałem ten sam problem, natomiast za którymś razem w końcu załapał. A cudowalem z resetem bluetootha, z ustawieniami fabrycznymi zegarka itp.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_mPi0o6M  Witam

Proponowałbym wykonac kilka prób, nie zawsze za pierwszym razem uda się powiazać.

0 Like
Members_mPi0o6M
Explorer
Opcje

Dzięki za podpowiedzi, jednak nie wiem ile to może być tych prób bo ze 30 już na pewno było, probowałem łączyć z dwoma zegarkami gear s3 frontier (mój i żony) i nic z tego, a połączył się za pierwszym razem z nowym watch4 classic, tak więc samsung powoli chyba musi dopisać kolejnego smartwatcha ze swojej kolekcji który staje się niekompatybilny z nowszymi telefonami -szkoda tylko że o tym nie informują oficialnie w sklepie samsunga

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_mPi0o6M  Proszę jeszcze raz spróbować potwierdzając kod najpierw na zegarku.

0 Like
Members_mPi0o6M
Explorer
Opcje

Niestety kod na zegarku wyświetla się na 0,01sekundy i znika

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_mPi0o6M  Jeżeli na liście urządzeń bluetooth w telefonie istnieje jakiś ślad po zegarku trzeba go usunąć "zapomnieć".

W ustawieniach odnaleźć aplikacje Galaxy Wearable oraz "Samsung Accessory Serwice" i wyczyścić pamięć oraz dane tych aplikacji.

Nastepnie ponownie Uruchamiamy Galaxy Wearable, uruchamiamy zegarek i wykonujmy próbę parowania urządzeń.

Members_mPi0o6M
Explorer
Opcje

Dziękuję za poświęcenie mi czasu i pomoc w rozwiązniu problemu, lecz niestety wyczyszczenie tych aplikacji nic nie dało, nadal ten sam problem, milisekundowe pojawienie sie i zniknięcie na telefonie kodu i wiadomość na telefonie "błąd powiązania z urządzeniem gear s3, upewnij sie że wszystko jest gotowe do wiązania" lub "nie można połączyć się z urządzeniem gear s3"

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_mPi0o6M  Spróbujmy zresetować jeszcze ustawienia sieciowe wchodząc w : Ustawienia > Zarządzanie Ogólne > Resetowanie Ustawień Sieciowych

Uwaga:

To spowoduje wyzerowanie wszystkich ustawień WIFi, danych pakietowych oraz bluetooth.

0 Like
Members_mPi0o6M
Explorer
Opcje

Nadal to samo. Próbuję się połączyć z dwoma zegarkami na przemian żeby było szybciej :smiling-face: i identyczne zachowanie, na ułamek sekundy pojawia się kod na zegarku i znika, a na telefonie wyskakujące powiadaminie że się nie da połączyć

0 Like