Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gear Fit 2 Pro - Własne plany treningowe

(Temat utworzony: 26-05-2018 02:00 PM)
927 Wyświetlenia
Mr_UFo
First Poster
Opcje

Witam,

Kupiłem Gear Fit 2 Pro licząc na to, że nie będę musiał zabierać telefonu na trening.

Mam swój plan treningowy tzn. określone dni treningowe w tygodniu oraz plan na każdy trening, który w praktyce sprowadza się do odpowiedniej liczby interwałów. Liczyłem na to, że będę w stanie zdefiniować sobie swój plan treningowy np. w Samsung Health lub jakiejkolwiek innej aplikacji współpracującej z Gear Fit 2, a następnie przenieść ten plan do opaski i wyjść na trening tylko z nią. Uruchamiam trening z poziomu opaski, a ona w trakcie monitorując postęp treningu sygnalizuje mi końce poszczególnych interwałów i na bieżąco podaje parametry treningu.

Niestety jak na razie nie znalazłem kompletnie żadnej możliwości żeby zrealizować powyższy scenariusz. Jedyne co mogę zrobić to wybrać sobie jeden z predefiniowanych planów treningowych w Samsung Health, jednak  żaden z nich zupełnie nie przystaje do moich potrzeb.

Czy ktoś znalazł sposób, żeby korzystać z planów treningowych bez konieczności zabierania ze sobą telefonu na trening?

Od biedy wystarczyłaby mi nawet banalna funkcjonalność - możliwość zdefiniowania planu treningu: ilość i długość interwałów, tak żeby opaska w trakcie biegu sygnalizowała zakończenie każdego interwału. Nawet takiej prostej funkcjonalności nie mogę znaleźć w aplikacjach Samsunga. Endomondo także takiej możliwości nie posiada 😞

Jakieś pomysły?

0 Like
1 Odpowiedz
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć 

Przykro mi, ale Gear Fit 2 tę chwilę nie ma na tyle rozbudowanego systemu, aby opisana przez Ciebie funkcjonalność była dostępna. Pozostaje nam czekać na aktualizację Samsung Helath lub aktualizację systemu Gear Fit 2. Poczekajmy na komentarze innych użytkowników Gear Fit 2, możliwe, że ktoś w odmętach internetu odnalazł jakieś ciekawe rozwiązanie np. zewnętrzną aplikacją. Ja mimo poszukiwań nie znalazłem nic, co by wpisywało się w Twoje założenia.

0 Like