Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch6 Classic 47 mm zabezpieczenia ochrona ramki

(Temat utworzony: 20-08-2023 10:50 PM)
1285 Wyświetlenia
Kacpre
Pioneer
Opcje

Hej, 

Mam pytanie jak chronicie zabezpieczacie ramkę oraz ekran w swoich zegarkach. Chciałem kupić etui ale mam wrażenie że wszystkie dostępne na rynku zabiorą mi możliwość korzystania z bezelu. Jeśli ma ktoś etui poproszę o foty jak to wygląda. 
28 Odpowiedzi
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Ja u siebie nie posiadam 6 classic, a 4 classic ale materiały oprócz szkła te same, więc się wypowiem.

Ogólnie są jakieś ramki ochronne na bazel, ale raczej zbędne. U siebie posiadam mocna ryskę na bezlu, ale wielokrotnie miał on jakieś tam kontakty z ścianą i działa wciąż jak mowy, a to była skrajna sytuacja gdzie tak mocno w ścianę walnął. Ramka Ogólnie mega odpona. Sporo uderzeń, a ja tam nawet rys nie widzę. Raz tam pojawiła się rysa, umyłem wodą i już zniknęła. Na ogół zegarek da radę bez etui i najwyżej celowałbym w jakąś ochronę bezla bo tam te ryski przy mocniejszych uderzeniach się pojawią, ale ramka da radę. Ekran zabezpieczyłem szkłem, ale już je zdjąłem bo tam dużo kurzu się przedostawało i czułem, że jest mniej miejsca a i tak bezel skutecznie chroni ekran.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kacpre  Cześć 

Ja u siebie stosuje jedynie folię ochronną i wystarcza 🙂

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kacpre, Jeśli wiesz, że będziesz dużo razy uderzał i zahaczał zegarkiem o różne powierzchnie, to pierścień warto, jest zabezpieczyć nakładką, np. Ringke Bezel Styling.

Ekranu osobiście nie zabezpieczam w żaden sposób. Nigdy nie dopatrzyłem się rys w moich Galaxy Watch, a używałem ich już kilka bez szkła ochronnego czy folii. Według mnie ochrona ekranu ma większy sens w modelach bez obrotowego pierścienia.

proktor37
Voyager
Opcje
Pamiętam czasy jak piloty do TV ludzie pakowali w foliowe okrycia, nic się nie zmieniło od 30 lat :smiling-face:
beno5
Navigator
Opcje
Ja miałem na GW etui od stigena i dość że zegarek się grał to po zdjęciu etui miałem porysowaną obudowę.Nie polecam jakiegokolwiek etui,szkoda kasy.Teraz mam GW 5 Pro beż etui i jest ok.
rybus85
Helping Hand
Opcje
Ale po co szpecić zegarek? Tak jak telefon. Ludzie wkładają w paskudne pogrubiające etui. I odbiera to cały wygląd danego urządzenia 🤮
Miałem długo czas Watch 3 Frontier. Dostał tyle strzałów że szok(rower,baseny,morze,uderzenia w ścianę,praca itd). Miał ciężkie życie. Jedna delikatna ryska na jeżeli widoczna tylko pod kątem. Taka sama sytuacja teraz z Watch 4. Mam srebrny i jest jedna kropeczka z boku na kopercie. Wszystko. A ma takie samo życie jak poprzedni zegarek.
Sądząc po tym jak są wytrzymałe to albo ktoś ma "szczęście" albo nie wiem co z nimi ludzie robią widząc jak niektóre wyglądają wystawiane do sprzedaży 🤦
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam! Osobiście mimo że jestem serwisantem i prowadzę własny serwis, nie lubię używać żadnych ochronnych szkieł, folii czy pokrowców. Telefon jak i zegarek dla mnie ma pokazywać cały swój urok I swój ładny wygląd.
Luk_48
First Poster
Opcje
Mam projekt ochronnej ramki na bezel - wydruk własny - klejony taśmą dwustronna - dobrze działa
0 Like
Donayo
Voyager
Opcje
Ekran chronię szkłem od 3MK.