Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy watch4- wypalanie ekranu

(Temat utworzony: 30-12-2021 12:14 AM)
5087 Wyświetlenia
yakup27
Explorer
Opcje
Witam. Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem samsunga galaxy s21 wraz z zegarkiem watch 4, którego otrzymałem w promocji za złotówke. O ile w galaxy s21 większych problemów (poza przeciętną baterią) nie ma, tak galaxy watch4 zdaje się mieć wadliwy ekran. Po zwykłym ładowaniu trwającym około 2 godziny, na szarym tle można dość wyraźnie dostrzec wypaloną godzinę w miejscu informacji o ładowaniu. To samo w przypadku włączenia aod. Już po krótszym czasie pojawiają się wypalenia w ekranie. Jasności nigdy nie ustawiam na jakąś wysoką lub tym bardziej na maskymalną. Chciałbym się dowiedzieć jak w takim przypadku wygląda gwarancja. A może ktoś również spotkał się z tym problemem w swoim galaxy watchu?

image
wypalenie w moim galaxy watchu

0 Like
67 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Dzień dobry
Proszę wykonać reset zegarka do ustawień fabrycznych ale wygląda to na wadliwy wyświetlacz, także potrzebna będzie wizyta w serwisie.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@yakup27, Odczekaj jakiś czas i daj znać czy wypalenie zniknie. Możliwe, że to tylko tymczasowy efekt.

Members_RAozasc
First Poster
Opcje

Witam mam podobny problem... Sytuacja jak wyżej, zegarek ma zaledwie tydzień kiedy go użytkuje 

20220105_212357.jpg

0 Like
yakup27
Explorer
Opcje
U siebie zauważyłem, że wypalenie znika po pewnym czasie. Wciąż jednak nie powinno to mieć miejsca. Póki co wyłączyłem aod i informacje o ładowaniu i nie doświadczam żadnych wypaleń.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@yakup27, Poczytaj o efekcie OLED image retention.

yakup27
Explorer
Opcje
nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Czym to się różni od wypalania ekranu w oledach?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@yakup27, Wypalanie ekranu jest trwałe. Image retention jest tymczasowy i zniknie po czasie.

Palec11
Navigator
Opcje
Czy te cyfry to norma w tych zegarkach ? Mam wrażenie że tak nie powinno być?? Do jasnej cholery SAMSUNG zaczyna mnie irytować gdzie można się zgłosić jako niezadowolony klient pomijając sklep mam ochotę rozmówić się z samsungiem. Kupuje the frame za 4 tysiące na czarnym tle dziwne kolory podświetlenie zrypane kupuje Galaxy buds 2 za 650 zl już 2 tydzień w naprawie 2 dni je miałem i lewą słuchawka przestała działać teraz zegarek za ponad 1k. Jedyne co działa normalnie to telefon s21 chociaż bateria gorzej trzyma jak w S8. Jestem cholernie nie zadowolony !!! Kupę kasy zostawiłem i zygac mi się chce na myśl że mam czekać na ich serwis bóg wie ile ... 
image

Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Jeśli po resecie zegarka nadal występuje takowy stan rzeczy to z pewnością ekran uległ uszkodzeniu tudzież wypaleniu.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.