Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Watch z Wear OS Google Assistant w Polsce. Poradnik, aby działał

(Temat utworzony: 26-05-2022 11:10 PM)
6401 Wyświetlenia
Devilcry1987
Explorer
Opcje

Wejdź w ustawienia aplikacje google,

Wejść w prawym górnym rogu na swoje zdjęcie lub avatar ,
Wejść w ustawienia ,
Następnie google asystent ,
Języki asystenta ,
Następnie język polski zmienić na English ( United States),
Po zmianie niżej pojawi się rubryka dodaj język,
Dodać język Polski jako drugi. 

I tyle i na zegarku Wejść w google asystent ,
Wybróbuj,
Dokończyć na telefonie ,
Przeprowadzić voice match po angielsku , aby rozpoznawał nasz głos ,
Następnie używać google asystenta po polsku i będzie również rozumiał. 

W razie jakby pokazywał pogodę w F a nie C to w google asystent trzeba to zmienić. Jest tam opcja pogody. 
161 Odpowiedzi
Mighn
Big Cheese
Opcje
Pamiętajmy, że asystent używa języka polskiego w trybie online, więc jest wolniejszy niż w języku angielskim (czy innym offline) i nie działa bez dostępu do sieci, oraz że asystent na zegarku jest okrojony z części funkcji jak na przykład rutyny.
Devilcry1987
Explorer
Opcje
Racja ale większość komend działa tych najbardziej potrzebnych
0 Like
Czarusia78
Explorer
Opcje
Witam. Działa. Nawet odpowiada w j. Polskim 😁
relativ
Helping Hand
Opcje

Screenshot_20220526_094010_assistant.pngJeszcze wczoraj na polecenie inicjujące "Dzień dobry" na zegarku pojawiał się komunikat "to urządzenie nie obsługuje rutyn", dzisiaj już nie pojawia się ten komunikat tylko informacja jak na rys. i jeżeli jest na zegarku włączone "Generowanie mowy" to odczytuje ten komunikat w znośnym języku polskim przez głośnik zegarka. Chyba Google cały czas to modyfikuje po stronie serwerów.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Działa 🙂

20220526_100556.jpg

0 Like
zagladacz
Explorer
Opcje

No wiec troche wyjasnienia:
Ustawienie kolejnosci jezykow jest WAZNE - przy ustawieniach EN + PL (co jest potrzebne do uruchomienia pierwszy raz) dostajemy:
mozliwosc aktywowania asystenta przez OK Google
proste komendy w jezyku PL (nie da sie np. ustawic przypomnienia, alarmu itd - asystent w tym trybie podaje tylko informacje znalezione w interenecie o przypomnieniach itd)

Ustawienie jezykow PL + EN - daje pelny dostep do asystenta w jezyku PL ale nie da sie go aktywowac poleceniem OK Google - trzeba odpalic go recznie (przycisk albo apka z poziomu zegarka)

U mnie rutyny nie dzialaja 🙂 

relativ
Helping Hand
Opcje
Ja mam ustawienie PL+EN i nie ma problemu z aktywacją asystenta poleceniem głosowym OK Google.
PS Zauważyłem, że na zegarku polecenie ok google nie działa jak ekran jest niewybudzony. Trzeba go wybudzić gestem, dotknięciem, przyciskiem ew. bezelem.
0 Like
Wilu
Helping Hand
Opcje
Nie umiem wlaczyć na zegarku, nie mam aktualizacji 😞, dobra działa 😁20220526_170631_46341_1653577593.jpg
0 Like
zagladacz
Explorer
Opcje

To gratuluje bo jesteś ewenementem, wszyscy inni maja taki komunikat jak poniżej - weź napisz czy działa ci cały asystent czy tylko ta okrojona wersja - spróbuj dodać głosowo przypomnienie albo alarm

https://twitter.com/hadrrb/status/1529128674326417413?s=21&t=OaM0pQZTVbSxfYL8HbTfzg

0 Like