Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Watch + S9+ brak powiadomień z app

(Temat utworzony: 08-06-2019 07:13 AM)
6813 Wyświetlenia
MatBag
First Poster
Opcje

Ktoś wie dlaczego nie przychodza mi powiadomienia na zegarek ? Z połaczeniami np. z messenger whatsupp gmail itp. tez nie ma tylko te sieciowe czyli połaczenie i wiadomosci. Zadnych powiadomien z aplikacji. Dodam ze wszystko sparowanr połączone jak w instrukcji pisze. Robilem formaty itp. tez nie pomoglo. Na iphonie dziala idealnie.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
Rozwiązanie
RadekK
Hotshot
Opcje

Hej @MatBag,

Zweryfikowałem dla Ciebie sprawę powiadomień i sytuacja, którą opisujesz nie jest jednostkowa.

W przypadku aplikacji zewnętrznych takich jak Messanger, Skype, WhatsApp (i inne komunikatory) nie otrzymasz na zegarku powiadomienia o przychodzącym połączeniu, w związku z tym połączeń nie uda się odebrać lub przekierować na telefon. Natomiast bez problemu działają powiadomienia o nowych wiadomościach i o nieodebranych połączeniach.

Weryfikowałem na Galaxy Watch oraz Galaxy Active. Zegarki połączone z telefonami Samsung na systemie 8 i 9.

Sprawę z pewnością warto przekazać do Zespołu Rozwoju Oprogramowania poprzez aplikację Samsung Members.

MatBag
First Poster
Opcje
Troche too dziwne a zarazem śmieszne ponieważ na iOs dziala perfekt.
0 Like
MatBag
First Poster
Opcje

A zeby nie bylo ze sciemniam wrzucam foty.Galaxy watxh + iphone seGalaxy watxh + iphone se

Galaxy watch + galaxy s9+Galaxy watch + galaxy s9+

0 Like
Aniaja
First Poster
Opcje
Mam iphone oraz galaxy watch active. Dostaje powiadomienia z gmaila, messengera, smsy oraz polaczenia przychodzace. Niestety nie przychodza zadne powiadomienia z whatsappa. Macie na to jakis pomysl?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Aniaja, A czy w aplikacji Galaxy Werarable --> Powiadomienia masz włączone pokazywanie powiadomień z tej aplikacji ?

Aniaja
First Poster
Opcje

nie ma tam zadnej listy aplikacji z ktorej dostaje powiadomienia. Po prostu jest zaznaczone zeby dostawac powoadomienia. Zadna aplikacja nie jest tez zablokowana, powinnam dostawac ze wszystkich

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Aniaja czy możesz pokazać jak wygląda zakładka Powiadomienia w aplikacji GW na twoim telefonie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Aniaja
First Poster
Opcje

Przesylam fotke menu glownego oraz zakladki Powiadomienia: 

IMG_6614.jpgIMG_6613.jpg

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Aniaja a czy w zakładce "Zablokowane Powiadomienia" dostępne są wszystkie aplikacje, czy tam do blokowania dodajesz wybrane aplikacje? Bo układ menu dla iPhone'ów sugeruje, że wszystkie aplikacje mają zgodę na powiadomienia.

Jeżeli tak, to być może trzeba przeszukać ustawienia w samym telefonie. Niestety, tu nie pomogę, bo nie znam tego menu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Aniaja
First Poster
Opcje

Sa tam tylko aplikcje ktore zablokuje. W tym momencie nie ma zadnych, bo zadnej nie blokowalam...

0 Like