Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch , problemy ......

(Temat utworzony: 10-09-2018 11:59 AM)
33969 Wyświetlenia
Banan52
Troubleshooter
Opcje

Witam , czy ktoś z użytkowników może potwierdzić  problemy z czujnikiem tetna w aplikacji s health , podczas treningu biegowego przez 35 minu nie mierzył zegarek tętna , zerwał trening przed ukończeniem .

Drugi problem SYNTEZATOR MOWY nie pobiera dostępnego j. polskiego , w gear s 3  na tizen 3.0  był i działał , teraz nie mozna go pobrać , bateria ginie w oczach podczas treningu , 35 minut i 24 % , ten sam trening na gear s 3 i 6 - 8 % .,

O co kaman ???

512 Odpowiedzi
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć ,

Problemy z czujnikiem tętna oraz zrywanie treningu przed ukończeniem wskazuje na luźno zapięty pasek zegarka, sprawdź to proszęOdnośnie do Sentyzatora Mowy i języka polskiego, z jakie informacji posiadam Samsung pracuję nad wydaniem poprawki oprogramowania, która zniweluje ten błąd.

0 Like
Banan52
Troubleshooter
Opcje

Nie no .. pasek mam zawsze ściągnięty na max . To nie to .  Zegarek jest stabilny . Nie przesuwa się.   Wymieniłem Gear s 3 na watcha z powodu czujnika tętna które wystaje i tak jakby wchodziło w ciało ... niestety zły wybór...

Nie no .. pasek mam zawsze ściągnięty na max . To nie to .  Zegarek jest stabilny . Nie przesuwa się.   Wymieniłem Gear s 3 na watcha z powodu czujnika tętna które wystaje i tak jakby wchodziło w ciało ... niestety zły wybór...

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

To był jednorazowy przypadek, czy za każdym razem zegarek nie mierzy tętna i zrywa trening? Jeśli bez rozpoczęcia treningu, klikniesz w zegarku pomiar tętna, wskazania są prawidłowe?
Standardowo, rozłącz i sparuj ponownie urządzenia. Przeinstaluj aplikację. Ostatecznie przywróć ustawienia fabryczne zegarka.

0 Like
Banan52
Troubleshooter
Opcje
Niestety nie był jednorazowy za każdym razem zrywa pomiar , źle liczy kroki , wartości tętna jak już liczy to podczas spokojnego biegu 10 km/h - 201 , gdzie w tym samym momencie pas polara wskazuje mi 142 , ja wiem że to tylko pulsometr nadgarstkowy ale przekłamania są zbyt duże .
RadekK
Hotshot
Opcje

@Banan52, w opisanej sytuacji tak jak wspomniałem w poprzednim poście, warto przejść podstawowy troubleshooting — czyszczenie danych aplikacji, rozłączenie i ponowne połączenie urządzeń, reset zegarka do ustawień fabrycznych. Jeśli te kroki nie przyniesą rezultatu, bezpośrednio po zaobserwowaniu usterki (np. po zerwaniu pomiaru) wyślij raport błędów do działu technicznego.

Oto instrukcja jak wysłać zgłoszenie:
Aplikacja Gear Wearable -> 3 pionowe kropki w prawym górnym rogu -> Kontakt -> Raport błędów -> Zaznacz "Wyślij raport systemu", opisz usterkę i kliknij "Wyślij" w lewym górnym rogu.

Banan52
Troubleshooter
Opcje

Wiesz przesłanie logów w czasie biegu nie jest proste , a po biegu ... trzeba to zrobić do 5 minut po wystąpieniu problemu

Faith_l
Pathfinder
Opcje

U mnie też jest ten sam problem z pulsometrem... Podczas dzisiejszego treningu przerwał pomiar pulsu... Żenada... 

Banan52
Troubleshooter
Opcje

Czyli wszyscy jesteśmy ofiarami pre order ... ja sobie jakoś zacząłem radzić , ogoliłem rękę , antyperspirant , ściągnąłem pasek na max.. uważam że jest problem nie software tylko hardware ten czujnik jest do d.... Do tego przebiegłem dzisiaj 7 km a zegarek policzył mi 10,5 . Daje im czas tydzień i zegarek do zwrotu.

http://piunikaweb.com/2018/09/06/galaxy-watch-units-faulty-pedometer-heart-rate-sensors/

Samsung oficjalnie przyznaje się że ma problemy z czujnikiem tętna i liczeniem kroków. 

0 Like
Faith_l
Pathfinder
Opcje

Dziś była jakaś aktualizacja, problem u mnie pozostał. Jutro wymieniam na inny egzemplarz... Z taką wadą zegarek jest bezużyteczny. Jeśli problem pozostanie... No cóż pożegnam Samsunga na zawsze... Wielka irytacja...

I co, mamy czekać sobie?

Wymienilam swoj egzemplarz na nowy... Marne szanse by było inaczej, ale... 

0 Like