11-09-2018 07:57 PM — edytowano 11-09-2018 08:03 PM
Witam.
Kupiłem niedawno Galaxy Watch 46mm i po kilku dniach znalazłem denerwujący błąd w widgecie oraz aplikacji wysokościomierz / barometr. Na live-chacie nie otrzymałem żadnej pomocy. Oprócz stworzenia tego tematu, wysłałem też maile do Samsunga z opisem problemów.
Problem 1:
Wdiget nie pokazuje wysokości. Zamiast wysokości cały czas pokazywana jest ikonka "refresh". Nieważne ile razy kalibruję wysokość, to widget zawsze pokazuje ikonkę odświeżenia.
Wygląda, to tak:
Natomiast, powinno to wyglądać tak:
\
Jak twierdzą ludzie z forum.android problem ten pojawił się po aktualizacji aplikacji "Ali-Barometer" z Galaxy Apps. Ja od razu po uruchomieniu zegarka zrobiłem aktualizacje, więc nie wiem jak było przed.
Zresztą nie tylko ja mam ten problem. Wystarczy sobie poczytać recenzje na temat tej aplikacji w Galaxy Apps.
Problem 2:
Tutaj nie trzeba dużo opisywać. Popatrzcie na poniższe zdjęcia i przyjrzyjcie się czerwonej strzałce. Powinna ona zostać na wykresie na pierwsztym ekranie, tymczasem przesuwa się ona razem z tłem, co prowadzi do tego, że pojawia się tam gdzie nie ma jej być.
Ja rozumiem, że to jest nowy sprzęt i dopiero co wszedł do sprzedaży, ale takie rzeczy nie powinny miec miejsca.
Wiadomo coś na temat aktualizacji i wyeliminowania wyżej opisanych błędów ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
04-10-2018 10:54 AM — edytowano 11-01-2019 10:21 PM
Dzisiaj pojawiła się aktualizacja aplikacji "Alti-Barometer" do wersji 1.0.50 i po jej zainstalowaniu wszystko działa tak jak powinno. Nie ma problemu z pokazywaniem wysokości na widgecie i nie ma problemu z czerwoną strzałką.
Dajcie znać jak u was po aktualizacji ?
11-09-2018 08:44 PM
Taki sam mam problem potwierdzam . Wstyd żeby wypuścić tak niedopracowany zegarek to następny problem , po braku j. Polskiego w syntezator mowy , nie można go pobrać , fatalnie liczy kroki , podczas biegu nie działa pulsometr....
Poprawcie to bo zaczniemy oddawać te cuda...
11-09-2018 10:52 PM
Rónież proszę o informację jak naprawić ten błąd.
12-09-2018 09:07 AM
To raczej kwestia oprogramowania, nie pozostaje zatem nic więcej jak tylko czekać na aktualizacje.
12-09-2018 09:27 AM
12-09-2018 04:25 PM
Sprawdźcie, czy w ustawieniach widżetu macie zaznaczoną opcję automatycznego odświeżania.
No i trzeba pamiętać, że w budynkach może to nie działać poprawnie. Osobiście przetestowałem 2 egzemplarze Galaxy Watch, informacje odświeżają się automatycznie po przejściu na ekran widgetu.
12-09-2018 04:40 PM
Mamy , bynajmniej ja mam tak ustawione jak powinno być , to nie mój pierwszy zegarek , wcześnie gear s 2 , s 3 i teraz watch , w budynkach też dziłało , bo to działa na zasadzie ciśnienia atmosferycznego , sprawdź jaką masz wersję aplikacji barometr i wysokosciomierz , nowa wersja jest pełan bugów .....moja wersja to 1.0.47
12-09-2018 05:30 PM
@Damian K napisał(a):
Sprawdźcie, czy w ustawieniach widżetu macie zaznaczoną opcję automatycznego odświeżania.
No i trzeba pamiętać, że w budynkach może to nie działać poprawnie. Osobiście przetestowałem 2 egzemplarze Galaxy Watch, informacje odświeżają się automatycznie po przejściu na ekran widgetu.
Sprawdzałem to i w budyku i na zewnątrz, pod czystym niebem. W obu przypadkach działa tak samo. Mam zaznaczoną opcję odświeżania automatycznego. Wysokość pokazuje poprawnie, tylko jest problem z jej wyświetlaniem na widgecie. No i jest jeszcze ten problem z czerwoną strzałką.
Sprawdź czy masz najnowszą wersję aplikacji "Alti-Barometer", bo tak jak pisałem była aktualizacja. Możliwe, że jej nie zainstalowałeś. Najnowsza wersja, to 1.0.47.
Dzisiaj pojawiła się także nowa wersja oprogramowania R800XXU1BRH3, ale nic, to nie zmieniło jeżeli chodzi o działanie widgetu.
12-09-2018 05:59 PM
12-09-2018 06:02 PM