Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Watch - Problem z widgetem wysokościomierza

(Temat utworzony: 11-09-2018 07:57 PM)
18586 Wyświetlenia
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witam.

Kupiłem niedawno Galaxy Watch 46mm i po kilku dniach znalazłem denerwujący błąd w widgecie oraz aplikacji wysokościomierz / barometr. Na live-chacie nie otrzymałem żadnej pomocy. Oprócz stworzenia tego tematu, wysłałem też maile do Samsunga z opisem problemów.

Problem 1:

Wdiget nie pokazuje wysokości. Zamiast wysokości cały czas pokazywana jest ikonka "refresh". Nieważne ile razy kalibruję wysokość, to widget zawsze pokazuje ikonkę odświeżenia.
Wygląda, to tak:
tak.jpg

Natomiast, powinno to wyglądać tak:

c1cef431579fe1384d7721f9614f11d0.jpg\

Jak twierdzą ludzie z forum.android problem ten pojawił się po aktualizacji aplikacji "Ali-Barometer" z Galaxy Apps. Ja od razu po uruchomieniu zegarka zrobiłem aktualizacje, więc nie wiem jak było przed.
Zresztą nie tylko ja mam ten problem. Wystarczy sobie poczytać recenzje na temat tej aplikacji w Galaxy Apps.

Problem 2:

Tutaj nie trzeba dużo opisywać. Popatrzcie na poniższe zdjęcia i przyjrzyjcie się czerwonej strzałce. Powinna ona zostać na wykresie na pierwsztym ekranie, tymczasem przesuwa się ona razem z tłem, co prowadzi do tego, że pojawia się tam gdzie nie ma jej być.

20180911_193513.jpg20180911_193520.jpg20180911_193524.jpg

Ja rozumiem, że to jest nowy sprzęt i dopiero co wszedł do sprzedaży, ale takie rzeczy nie powinny miec miejsca.
Wiadomo coś na temat aktualizacji i wyeliminowania wyżej opisanych błędów ?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dzisiaj pojawiła się aktualizacja aplikacji "Alti-Barometer" do wersji 1.0.50 i po jej zainstalowaniu wszystko działa tak jak powinno. Nie ma problemu z pokazywaniem wysokości na widgecie i nie ma problemu z czerwoną strzałką.

ss.jpg

Dajcie znać jak u was po aktualizacji ?

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

32 Odpowiedzi
Banan52
Troubleshooter
Opcje

Taki sam mam problem potwierdzam . Wstyd żeby wypuścić tak niedopracowany zegarek to następny problem , po braku j. Polskiego w syntezator mowy , nie można go pobrać , fatalnie liczy kroki , podczas biegu nie działa  pulsometr....

Poprawcie to bo zaczniemy oddawać te cuda...

vonKamil
First Poster
Opcje

Rónież proszę o informację jak naprawić ten błąd.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

To raczej kwestia oprogramowania, nie pozostaje zatem nic więcej jak tylko czekać na aktualizacje.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Banan52
Troubleshooter
Opcje
W takim razie czekamy . Niech samsung wyda oficjalny komunikat . Że to problem tizen 4.0
Damian K
Hotshot
Opcje

@kamil40013 @Banan52

Sprawdźcie, czy w ustawieniach widżetu macie zaznaczoną opcję automatycznego odświeżania.

No i trzeba pamiętać, że w budynkach może to nie działać poprawnie. Osobiście przetestowałem 2 egzemplarze Galaxy Watch, informacje odświeżają się automatycznie po przejściu na ekran widgetu.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
Banan52
Troubleshooter
Opcje

Mamy , bynajmniej ja mam tak ustawione jak powinno być , to nie mój pierwszy zegarek , wcześnie gear s 2 , s 3 i teraz watch , w budynkach też dziłało , bo to działa na zasadzie ciśnienia  atmosferycznego  , sprawdź jaką masz wersję aplikacji  barometr i  wysokosciomierz , nowa wersja jest pełan bugów .....moja wersja  to 1.0.47 

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Damian K  napisał(a):

@kamil40013 @Banan52

Sprawdźcie, czy w ustawieniach widżetu macie zaznaczoną opcję automatycznego odświeżania.

No i trzeba pamiętać, że w budynkach może to nie działać poprawnie. Osobiście przetestowałem 2 egzemplarze Galaxy Watch, informacje odświeżają się automatycznie po przejściu na ekran widgetu.

Sprawdzałem to i w budyku i na zewnątrz, pod czystym niebem. W obu przypadkach działa tak samo. Mam zaznaczoną opcję odświeżania automatycznego. Wysokość pokazuje poprawnie, tylko jest problem z jej wyświetlaniem na widgecie. No i jest jeszcze ten problem z czerwoną strzałką.

Sprawdź czy masz najnowszą wersję aplikacji "Alti-Barometer", bo tak jak pisałem była aktualizacja. Możliwe, że jej nie zainstalowałeś. Najnowsza wersja, to 1.0.47.

Dzisiaj pojawiła się także nowa wersja oprogramowania R800XXU1BRH3, ale nic, to nie zmieniło jeżeli chodzi o działanie widgetu.

Banan52
Troubleshooter
Opcje
Języka polskiego w syntezatorze nadal nie można pobrać
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

To jest problem na osobny temat.
Pewnie minie kilka miesięcy zanim pojawi się poprawka na oba problemy.