Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy watch problem z pomiarami.

(Temat utworzony: 05-04-2021 12:17 PM)
2730 Wyświetlenia
Kejrol
Apprentice
Opcje
Witam, korzystam z g.watch już prawie 2 lata i przez ten czas wszystko z zegarkiem było ok. Od dwóch dni zegarek mierzy dziwne wartości - wczoraj mimo siedzenia w domu "zrobiłem " 15 tysięcy kroków, dzisiaj po przebudzeniu mam już 5 tysięcy - co jest oczywiście nie możliwie. Zegarek nie śledzi także snu. Wczoraj wykonałem reset urządzenia i usunięcie z aplikacji Galaxy wearable. Czy ktoś ma jakiś pomysł jaka jest przyczyna takiego zachowania ? 
0 Like
Przejdź do rozwiązania
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kejrol Super, że udało się rozwiązać problem😀

Mariusz 1
First Poster
Opcje

Mnie od jakiegoś czasu źle mierzy dystans przebyty w pływaniu i to bardzo duża różnica 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Mariusz 1, próbowałeś zrobić reset, o którym wspominał @Kacper2?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

brakreakcji
First Poster
Opcje
Witam Samsung watch 4 brak jakiej kolwieg reakcji diod pomiarowych nie mierzy cisnienia .nasycenia krwi jaka może być przyczyna?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@brakreakcji, Powodem mogą być uszkodzone czujniki. Na początek zresetuj zegarek do ustawień fabrycznych i sprawdź działanie przez zwykły pomiar pulsu.

BlackOtton
Explorer
Opcje
Witam,

Wczoraj przesiadłem się z mojego paru letniego S22, na A55 5G. Dane przegrałem wszystkie od razu podczas pierwszego uruchomienia poprzez SmartSwitch. Po wszystkim, zacząłem łączyć urządzenia BT. Po podłączeniu zegarka, wszystkie ustawienia przeniosły się w Galaxy Wearable, a Samsung Health w akcesoriach poprawnie wykrywa podłączony zegarek. 
 Wstając dzisiaj, zauważyłem że telefon nie jest w stanie zsynchronizować danych snu z dzisiejszej nocy. Ponadto, zegarek ładuje w nieskończoność informacje o dzisiejszym pomiarze. 
 Próbowałem póki co tylko reset zegarka, problem nadal nie jest rozwiązany. Problem dotyczy tylko snu, kroki odkąd wczoraj go sparowałem, normalnie się liczą.
Z góry dziękuję za pomoc!

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@BlackOtton, reset, czyli ponownie uruchomienie czy hard reset zegarka? Jeśli hard reset, to czy wgrywałeś później kopię zapasową, czy konfigurowałeś zegarek od zera?

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
BlackOtton
Explorer
Opcje
Przez reset mam na myśli ponowne uruchomienie zegarka. Póki co nie chcę przywracać ustawień fabrycznych jeszcze.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@BlackOtton, rozumiem, że po prostu przeniosłeś dane ze starego smartfon na nowy, nie parowałeś zegarka na nowo i nie konfigurowałeś od zera?

Witaj na Forum Samsung!

0 Like
BlackOtton
Explorer
Opcje
Tak dokładnie. Myślałem, że szczerze mówiąc wszystko działa jak powinno, bo każda funkcja prócz snu nie miała problemu
0 Like