Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch LTE R805 a Xiaomi Redmi Note 4

(Temat utworzony: 03-03-2020 12:11 AM)
1222 Wyświetlenia
keye
Apprentice
Opcje

Hej! Mam w planach kupić Galaxy Watch LTE R805 46 mm w ramach prezentu urodzinowego. Osoba, na której rękę ma trafić ten zegarek jest obecnie w posiadaniu telefonu Xiaomi Redmi Note 4. Oficjalna informacja Samsunga jest taka, że zegarek będzie współpracował z telefonami z androidem 5.0 i wyższym, ale pełną funkcjonalność zagwarantuje oczywiście z urządzeniami Samsunga. 

Widzę, że przewijają się różne problemy z kompatybilnością między Galaxy Watch a telefonami Xiaomi. Czy ktoś z Was jest może w posiadaniu Xiaomi Redmi Note 4 (może Redmi Note 5) i łączy go na co dzień z zegarkiem? Czego można się spodziewać od takiej konfiguracji? Jakie mogą pojawiać się problemy? Zależy mi głównie na pełnej sprawności funkcji do kontaktu, czyli nawiązywanie i odbieranie połączeń przez eSIM, wysyłanie wiadomości i otrzymywanie powiadomień (whatsapp, wiadomości). Mam tylko 3 dni na ewentualny zakup zegarka, bo urodziny tuż tuż, zatem jakiekolwiek informacje byłyby na wagę złota

Z góry dziękuję

Pozdrowienia!

0 Like
8 Odpowiedzi
AgnieszkaG
Expert
Opcje

@keye 

Faktycznie nie możemy zagwarantować pełnej kompatybilności z urządzeniami innych producentów. Ale może wypowie się ktoś, kto korzysta z telefonu Xiaomi i opowie, jak to wygląda w praktyce? 

0 Like
keye
Apprentice
Opcje

Niestety. Próbujemy odpalić zegarek i nie łączy się z telefonem. Jest jakaś komunikacja, czyli przy próbie parowania z telefonu jest sygnał na zegarku, ale po akceptacji na zegarku pojawia się komunikat, żeby sprawdzić telefon w celu dalszej konfiguracji, ale na telefonie pojawia się komunikat o odrzuconej próbie połączenia

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@keye oczywiście do parowania urządzeń korzystasz z odpowiednich aplikacji zainstalowanych na telefonie?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
keye
Apprentice
Opcje
Tak i właśnie to był błąd. Taka podpowiedź, gdyby ktoś miał podobny problem: jeśli aplikacja odrzuca połączenie z telefonem (czy to aplikacja prosto z google play, czy ściągnięte z innego źródła .apk wraz z pluginem), należy najpierw sparować urządzenia przy pomocy okna bluetooth w telefonie. Po tym od razu ruszyło w aplikacji.

Wszystko działa zaskakująco dobrze. Nie możemy jeszcze sprawdzić odbierania i wykonywania połączeń, nie mając w pobliżu telefonu, bo czekamy, aż w Orange Flex uruchomią to pod ten model telefonu. Ponoć pracują nad tym i ma być na 100%, ale nie wiadomo kiedy. Na razie działa tylko na Apple Watch. Połączenia w pobliżu telefonu działają bardzo dobrze.

Jeśli chodzi o funkcjonalność, to brakuje możliwości odczytu wiadomości sms. Przychodzi powiadomienie, że pojawiła się nowa wiadomość, ale trzeba ją odczytać na telefonie. W innym temacie już ktoś o tym pisał, także domyślam się, że to samo dotyczy messengera. Aczkolwiek wszystkie inne powiadomienia przychodzą wraz z możliwością odczytu, czyli gmail, whatsapp itd.
0 Like
mlbXpl
First Poster
Opcje

*Jednak już się udało*

Witam. Mam podobny problem, jednak zaczęcie od połączenia przez bluetooth nie pomaga. Telefon pokazuje połączenie, a na zegarku ,,Spr. telefon, alby ukończyć konfigurację". Nic się więcej nie dzieje, aplikacja nie łapie zegarka. Byłabym wdzięczna za wszelkie wskazówki.

Pozdrawiam

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mlbXpl  Witam

Czy na telefonie jest zainstalowana aplikacja Galaxy Wearable?

mlbXpl
First Poster
Opcje

Dziękuję za szybką odpowiedź. 

Tak, wszystko było, robiłam wielokrotnie wg instrukcji. Wyszło gdy po odinstalowaniu wszystkiego zainstalowała znów, tylko w innej kolejności - najpierw wtyczkę, potem główną aplikację. Kamień z serca, teraz już się wystarczy zachwycać.

Dziękuję i pozdrawiam.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mlbXpl  Tak, dokładnie wtyczkę tutaj również potrzebujemy, cieszę się w takim razie że wszystko działa :smiling-face: