03-03-2020 12:11 AM — edytowano 03-03-2020 09:22 AM
Hej! Mam w planach kupić Galaxy Watch LTE R805 46 mm w ramach prezentu urodzinowego. Osoba, na której rękę ma trafić ten zegarek jest obecnie w posiadaniu telefonu Xiaomi Redmi Note 4. Oficjalna informacja Samsunga jest taka, że zegarek będzie współpracował z telefonami z androidem 5.0 i wyższym, ale pełną funkcjonalność zagwarantuje oczywiście z urządzeniami Samsunga.
Widzę, że przewijają się różne problemy z kompatybilnością między Galaxy Watch a telefonami Xiaomi. Czy ktoś z Was jest może w posiadaniu Xiaomi Redmi Note 4 (może Redmi Note 5) i łączy go na co dzień z zegarkiem? Czego można się spodziewać od takiej konfiguracji? Jakie mogą pojawiać się problemy? Zależy mi głównie na pełnej sprawności funkcji do kontaktu, czyli nawiązywanie i odbieranie połączeń przez eSIM, wysyłanie wiadomości i otrzymywanie powiadomień (whatsapp, wiadomości). Mam tylko 3 dni na ewentualny zakup zegarka, bo urodziny tuż tuż, zatem jakiekolwiek informacje byłyby na wagę złota
Z góry dziękuję
Pozdrowienia!
03-03-2020 10:12 PM
Faktycznie nie możemy zagwarantować pełnej kompatybilności z urządzeniami innych producentów. Ale może wypowie się ktoś, kto korzysta z telefonu Xiaomi i opowie, jak to wygląda w praktyce?
07-03-2020 04:17 PM
Niestety. Próbujemy odpalić zegarek i nie łączy się z telefonem. Jest jakaś komunikacja, czyli przy próbie parowania z telefonu jest sygnał na zegarku, ale po akceptacji na zegarku pojawia się komunikat, żeby sprawdzić telefon w celu dalszej konfiguracji, ale na telefonie pojawia się komunikat o odrzuconej próbie połączenia
07-03-2020 06:58 PM
@keye oczywiście do parowania urządzeń korzystasz z odpowiednich aplikacji zainstalowanych na telefonie?
09-03-2020 02:35 PM
18-06-2022 09:02 PM — edytowano 18-06-2022 09:39 PM
*Jednak już się udało*
Witam. Mam podobny problem, jednak zaczęcie od połączenia przez bluetooth nie pomaga. Telefon pokazuje połączenie, a na zegarku ,,Spr. telefon, alby ukończyć konfigurację". Nic się więcej nie dzieje, aplikacja nie łapie zegarka. Byłabym wdzięczna za wszelkie wskazówki.
Pozdrawiam
18-06-2022 09:51 PM
18-06-2022 09:56 PM
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Tak, wszystko było, robiłam wielokrotnie wg instrukcji. Wyszło gdy po odinstalowaniu wszystkiego zainstalowała znów, tylko w innej kolejności - najpierw wtyczkę, potem główną aplikację. Kamień z serca, teraz już się wystarczy zachwycać.
Dziękuję i pozdrawiam.
18-06-2022 09:58 PM
@mlbXpl Tak, dokładnie wtyczkę tutaj również potrzebujemy, cieszę się w takim razie że wszystko działa