12-05-2019 10:34 AM
Witam,
Mam problem z GPS w swoim zegarku, lub po prostu nie wiem jak ustawić jakąś opcję. Podczas automatycznego wykrycia treningu (np jazdy na rowerze) zegarek ani aplikacja w telefonie nie wyświetla mi później przejechanego dystansu. GPS w zegarku jest włączony, aplikacja ma uprawnienia do korzystania z niego ale po przejażdżce nie moge podejrzeć przejechanego dystansu ani podejrzeć trasy na mapie. Czy ktoś sie spotkal z takim problemem?
Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
09-06-2023 04:45 PM
@nowiak proszę w takim razie ponownie uruchomić zegarek I zobaczymy czy trening się włączy prawidłowo.
09-06-2023 05:03 PM
09-06-2023 05:44 PM
@nowiak Bardzo dziwne, pozostaje zatem reset zegarka do ustawień fabrycznych
22-07-2023 02:00 PM
24-07-2023 12:49 PM
@Ziemniak120 Nie ma nigdzie takich informacji. Prześlij raport o błędach z sugestią:
Galaxy Wearable > 3 kreski u góry po lewej stronie > Kontakt z nami > Wsparcie > Raporty o błędach > Wypełnij sugestię.
05-09-2023 11:06 AM — edytowano 05-09-2023 11:16 AM
Wczoraj 04.09.2023 zainstalowałem w zegarku Galaxy Watch 5 aktualizację do One UI 5. Dziś 05.09.2023 po włączeniu treningu np: chód, podczas wyszukiwania sygnału GPS w zegarku wyświetlił się komunikat,że nie można nawiązać połączenia GPS i miga symbol pinezki GPS. Postanowiłem,że ponownie rozpocznę trening i dla treningu wybrałem przybliżoną lokalizację GPS,ale po zakończeniu treningu w telefonie w aplikacji Samsung Health odnośnie treningu nie ma mapy z przebytej trasy,bo podczas treningu symbol GPS był przekreślony. W telefonie w aplikacji Samsung Health mam włączone informacje o lokalizacji,ale w zegarku nie można nawiązać połączenia GPS po włączeniu wybranego treningu.
W zegarku wszedłem w Ustawienia/Lokalizacja/Uprawnienia aplikacji i dla Samsung Health dostęp do lokalizacji mam tylko podczas używania aplikacji i mam włączone: Używaj dokładnej lokalizacji.
Niestety po włączeniu treningu podczas wyszukiwania sygnału GPS wyświetla się komunikat,że nie można nawiązać połączenia GPS 😞
Co zrobić by po aktualizacji do One UI 5,po włączeniu treningu zegarek bez problemu wykrył sygnał GPS i podczas wyszukiwania sygnału GPS nie wyświetlał się komunikat,że nie można nawiązać połączenia GPS?
Proszę moderację o pozostawienie tego tematu celem uzyskania pomocy. Dziękuję
05-09-2023 11:53 AM
W zegarku zrobiłem Wipe Cache Partition i restart zegarka. Teraz pozostaje sprawdzić czy po włączeniu treningu,zegarek złapie sygnał GPS.
05-09-2023 01:49 PM
@lukcio39, temat pozostaje widoczny dla każdego w odpowiednim wątku dot. problemów z GPS. Daj znać, czy po tych zabiegach wszystko będzie działać poprawnie. Jeśli nie, będziemy dalej szukać rozwiązania.
05-09-2023 05:36 PM
Po zrobieniu w zegarku Wipe Cache Partition i restarcie zegarka,po włączeniu wybranego treningu,zegarek szybko złapał sygnał GPS- była informacja,że nawiązano połączenie GPS i dzięki temu w aplikacji Samsung Health oprócz danych treningu mam też mapę z trasą treningu.
12-09-2023 09:05 PM