12-05-2019 10:34 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam,
Mam problem z GPS w swoim zegarku, lub po prostu nie wiem jak ustawić jakąś opcję. Podczas automatycznego wykrycia treningu (np jazdy na rowerze) zegarek ani aplikacja w telefonie nie wyświetla mi później przejechanego dystansu. GPS w zegarku jest włączony, aplikacja ma uprawnienia do korzystania z niego ale po przejażdżce nie moge podejrzeć przejechanego dystansu ani podejrzeć trasy na mapie. Czy ktoś sie spotkal z takim problemem?
Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
1 Rozwiązanie
Zaakceptowane rozwiązania
12-05-2019 06:28 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Bekerem, Czy przy manualnym rozpoczęciu i zakończeniu treningu (np. Kolarstwo) lokalizacja jest rejestrowana poprawnie ?
Sprawdź czy masz włączoną lokalizację dla poszczególnych dyscyplin. Na zegarku:
Samsung Health --> Ćwiczenie --> ROZ.TRENING --> wybierasz dyscyplinę (np. Kolarstwo) --> Lokalizac. --> ustaw na Duża dokładność.
- « Poprzedni
- Następny »
12-05-2019 10:49 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Bekerem Cześć.
Z jakiej aplikacji korzystasz do rejstracji treningów?
Czy lokalizacje po połączeniu urządzeń masz włączoną zarówno na telefonie i zegarku?
12-05-2019 11:16 AM — edytowano 12-05-2019 11:17 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Lokalizacja wlaczona jest w zegarku. Applikacja to zainstalowana domyslnie samsung health. Telefon to galaxy s9, więc jest ona tez zainstalowana w telefonie
12-05-2019 06:28 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Bekerem, Czy przy manualnym rozpoczęciu i zakończeniu treningu (np. Kolarstwo) lokalizacja jest rejestrowana poprawnie ?
Sprawdź czy masz włączoną lokalizację dla poszczególnych dyscyplin. Na zegarku:
Samsung Health --> Ćwiczenie --> ROZ.TRENING --> wybierasz dyscyplinę (np. Kolarstwo) --> Lokalizac. --> ustaw na Duża dokładność.
12-05-2019 09:15 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Miałem ustawione na oszczędzanie baterii. Niestety nie sprawdziłem jeszcze jak zegarek zachowuje sie po rozpoczęciu ćwiczenia "ręcznie" a obecnie pogoda nue za bardzo sprzyja jezdzie na rowerze
14-05-2019 12:09 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć @Bekerem,
Koniecznie daj znać, czy po wyłączeniu oszczędzania baterii GPS działa prawidłowo. Pogoda ma się poprawić w przyszłym tygodniu, więc będziesz mógł to zweryfikować
11-06-2019 10:23 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam!
Mam podobny problem. Podczas jazdy rowerem Galaxy Watch Active nie pokazuje prędkości, przebytego dystansu, mapki. Przy funcji bieganie też mapki nie pokazuje - ale odziwo pokazuje dystans i prędkość, czego nie robi przy kolarstwie.
Niestety rozwiązania, które jest opisane nie mogę znaleźć w zegarku.
Czy jesteście w stanie pomóc z Galaxy Watch Actice?
12-06-2019 03:18 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@xmn, Trening rozpoczynasz ręcznie czy automatycznie ? Przy bieganiu prędkość jest zliczana na podstawie kroków. Natomiast kolarstwo potrzebuje sygnału GPS do zliczania dystansu i prędokści.
Podane rozwiązanie może już być nieaktualne ze względu na niedawne pojawienie się interfejsu One UI dla zegarków. Poniżej przedstawiam zaktualizowane rozwiązanie.
Sprawdź następujące ustawienia w zegarku:
1. Ustawienia --> Połączenia --> Lokalizacja --> ustaw na Włączone oraz zaznacz Metody na GPS i sieci bezprzewodowe
2. Menu --> Samsung Health --> Ćwiczenie --> Trenuj --> wyszukujesz odpowiedni trening i klikasz w ikonę zębatki --> upewnij się, że opcja "Lokalizac." jest włączona, a następnie kliknij napis "Lokalizac." i zaznacz opcję "Duża dokładność"
Daj znać czy po zmianie tych ustawień zegarek zlicza poprawnie dystans i prędokść.
12-06-2019 04:45 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Faktycznie pewnie poprzez interfejs One UI nie mogłem znaleźć rozwiązania. Teraz zrobiłem wszystko jak pokazałeś. Wieczorem przejadę się rowerem i dam znać czy wszystko działa.
Czy za każdym razem będę musiał tak samo wszystko ustawiać? Czy można ustawić raz i późnej tylko kliknąć bezpośrednio skrót "kolarstwo"?
12-06-2019 09:15 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeszcze raz dzięki @kamil40013
Wszystko działa bardzo dokłądnie!

- « Poprzedni