07-05-2019 07:23 AM
Witam, posiadam Galaxy Watch LTE, jest on podłączony z telefonem przez Bluetooth a sieć jest na auto, w momencie kiedy dostanę np SMS, jest powiadomienie na tel. I na zegarek, i jest ok, ale jak tylko telefon i zegarek stracą ze sobą połączenie np. Telefon zostaje w domu to zegarek przechodzi na sieć komórkową i dostaje te same powiadomienia co już otrzymałem wcześniej, i to bez względu czy na nie odpowiedziałem czy nie np. SMS, podpowie ktoś jak to zmienić, ponieważ jest to irytujące
Pozdro
16-11-2019 07:32 PM
Chciałem się dołączyć do pytania o zdublowane wiadomości , czy ktoś rozwiązał ten problem ?
Zegarek LTE i eSIM z orange . W momencie kiedy zegarek traci połączenie z telefonem przez bluetooth i przechodzi na LTE , to po kilku minutach zaczynają spływać wiadomości z całego dnia , które wcześniej były odczytane i to praktycznie wszystkie na raz w takim tempie że przy kilkunastu wiadmościach zegarek "zamiera" na jakąś chwile.
Problem zgłaszałem do ORANGE poniewa ż myślałem że to kwestia eSIM ale serwis odpowiedział że to cyt.: "problem chmury SAMSUNGA" ale nie chcieli doprecyzować o co konkretnie chodzi.
Telefon SAMSUNG ale to nie ma znaczenia , dlatego że np z IPHONE jest dokładnie tem sam problem.
Dajcie znać czy ktoś wie więcej na ten temat ?
Pozdrawiam
17-11-2019 03:56 PM
15-09-2021 10:13 PM
Galaxy Watch4 Classic
Witam.
Gdy w aplikacji wiadomości (od samsung) lub aplikacji wiadomości (od google llc) mam ustawione dynki aktywne wtedy otrzymuję dwa razy powiadomienie na zegarek o nowej wiadomości do tej samej wiadomości. Po otrzymaniu pierwszego powiadomienia i usunięciu go przychodzi drugie do tej samej wiadomości.
Gdy wyłączę dymki w aplikacji wtedy problem znika i otrzymuję jedno powiadomienie.
Sprawa zgłoszona na Samsung Members ale nie za bardzo chyba zrozumieli w czym problem bo sugerują kopię zapasową poprzez Smart Switch i usunięcie konta google poprzez wyczyszczenie telefonu do ustawień fabrycznych.
Otóż powyższa sugestia nie jest rozwiązaniem i przestworzy więcej problemów niż cokolwiek rozwiąże.
Problemem jest to że w jakiś sposób aplikacja wiadomości po włączeniu dymków traktuje to jako kolejne powiadomienie i wysyła to do zegarka po uprzednim skasowaniu pierwszego powiadomienia wiadomości przychodzącej.
15-09-2021 10:35 PM
@MaCzO Witam
W kwestii zwykłych wiadomości na zegarku nie zauważyłem takiego problemu. Powiadomienie przychodzi raz.
15-09-2021 11:01 PM — edytowano 15-09-2021 11:02 PM
15-09-2021 11:15 PM
@MaCzO chodzi o dymki w telefonie?
15-09-2021 11:19 PM
Tutaj akurat z facebook messages facebook app - double notifications
Double notifications on Galaxy Watch 4 classic - Samsung Community - 1972709
Problem dosyć podobny bo gdy w facebook messanger wyłączymy dymki to już przychodzi jedno powiadomienie.
Aplikacje na telefonie z opcją dymka "bąbelka" do szybkich odpowiedzi jest czytany jako kolejne powiadomienie na zegarku. W efekcie przychodzi na zegarek:
Jedno powiadomienie o nowej wiadomości
Po usunięciu powiadomienia na zegarku przychodzi kolejne powiadomienie o nowej wiadomości ale z dymka "bąbelka"
15-09-2021 11:21 PM
@PrzemekM Tak chodzi o dymki w telefonie.
15-09-2021 11:26 PM
@MaCzO dymki miałem wyłączone, włączyłem i zobaczę jak będzie teraz.
15-09-2021 11:30 PM
@PrzemekM Ok, daj znać. Tak samo miałem z galaxy watch 46mm przy włączonych dymkach w aplikacji "wiadomości" (od samsung) na poprzednim telefonie galaxy s8.
Przesiadłem się na note 20 ultra i ten problem raczej nie przeniósł się przez przenoszenie danych z telefonu na telefon.