Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch -dublowane Powiadomienia

(Temat utworzony: 15-09-2021 10:13 PM)
1944 Wyświetlenia
Remiqa
First Poster
Opcje

Witam, posiadam Galaxy Watch LTE, jest on podłączony z telefonem przez Bluetooth a sieć jest na auto, w momencie kiedy dostanę np SMS, jest powiadomienie na tel. I na zegarek, i jest ok, ale jak tylko telefon i zegarek stracą ze sobą połączenie np. Telefon zostaje w domu to zegarek przechodzi na sieć komórkową i dostaje te same powiadomienia co już otrzymałem wcześniej, i to bez względu czy na nie odpowiedziałem czy nie np. SMS, podpowie ktoś jak to zmienić, ponieważ jest to irytujące

Pozdro 

0 Like
59 Odpowiedzi
TOMUSH
First Poster
Opcje

Chciałem się dołączyć do pytania o zdublowane wiadomości , czy ktoś rozwiązał ten problem ?

Zegarek LTE i eSIM z orange . W momencie kiedy zegarek traci połączenie z telefonem przez bluetooth i przechodzi na LTE  , to po kilku minutach zaczynają spływać wiadomości z całego dnia , które wcześniej były odczytane i to praktycznie wszystkie na raz w takim tempie że przy kilkunastu wiadmościach zegarek "zamiera" na jakąś chwile.

Problem zgłaszałem do ORANGE poniewa ż myślałem że to kwestia eSIM ale serwis odpowiedział że to cyt.:  "problem chmury SAMSUNGA" ale nie chcieli doprecyzować o co konkretnie chodzi.

Telefon SAMSUNG ale to nie ma znaczenia , dlatego że np z IPHONE jest dokładnie tem sam problem.

Dajcie znać czy ktoś wie więcej na ten temat ?

Pozdrawiam

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@TOMUSH na ten moment pozostaje zgłoszenie tak jak pisał wcześniej @RadekK. Nie mamy jeszcze innego rozwiązania 😞

0 Like
MaCzO
Pioneer
Opcje

Galaxy Watch4 Classic 
Witam.

Gdy w aplikacji wiadomości (od samsung) lub aplikacji wiadomości (od google llc) mam ustawione dynki aktywne wtedy otrzymuję dwa razy powiadomienie na zegarek o nowej wiadomości do tej samej wiadomości. Po otrzymaniu pierwszego powiadomienia i usunięciu go przychodzi drugie do tej samej wiadomości.

Gdy wyłączę dymki w aplikacji wtedy problem znika i otrzymuję jedno powiadomienie.

Sprawa zgłoszona na Samsung Members ale nie za bardzo chyba zrozumieli w czym problem bo sugerują kopię zapasową poprzez Smart Switch i usunięcie konta google poprzez wyczyszczenie telefonu do ustawień fabrycznych.

Otóż powyższa sugestia nie jest rozwiązaniem i przestworzy więcej problemów niż cokolwiek rozwiąże.
Problemem jest to że w jakiś sposób aplikacja wiadomości po włączeniu dymków traktuje to jako kolejne powiadomienie i wysyła to do zegarka po uprzednim skasowaniu pierwszego powiadomienia wiadomości przychodzącej. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MaCzO  Witam 

W kwestii zwykłych wiadomości na zegarku nie zauważyłem takiego problemu.  Powiadomienie przychodzi raz.

MaCzO
Pioneer
Opcje
Przy włączonych dymkach ?SmartSelect_20210915-230104_Settings_8389.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MaCzO  chodzi o dymki w telefonie?

MaCzO
Pioneer
Opcje

Tutaj akurat z facebook messages facebook app - double notifications

Double notifications on Galaxy Watch 4 classic - Samsung Community - 1972709

Problem dosyć podobny bo gdy w facebook messanger wyłączymy dymki to już przychodzi jedno powiadomienie.

Aplikacje na telefonie z opcją dymka "bąbelka" do szybkich odpowiedzi jest czytany jako kolejne powiadomienie na zegarku. W efekcie przychodzi na zegarek:
Jedno powiadomienie o nowej wiadomości
Po usunięciu powiadomienia na zegarku przychodzi kolejne powiadomienie o nowej wiadomości ale z dymka "bąbelka"

0 Like
MaCzO
Pioneer
Opcje

@PrzemekM Tak chodzi o dymki w telefonie.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MaCzO  dymki miałem wyłączone,  włączyłem i zobaczę jak będzie teraz. 

MaCzO
Pioneer
Opcje

@PrzemekM  Ok, daj znać. Tak samo miałem z galaxy watch 46mm przy włączonych dymkach w aplikacji "wiadomości" (od samsung) na poprzednim telefonie galaxy s8.

Przesiadłem się na note 20 ultra i ten problem raczej nie przeniósł się przez przenoszenie danych z telefonu na telefon.

0 Like