08-10-2018 09:57 AM
Witam.
Mam pytanie do użytkowników zegarka Samsung Galaxy Watch...
Jak długo wytrzymuje wam na jednym ładowaniu?...
Bo w moim przypadku to jakieś 30godzi jeżeli mierzy puls cały czas i 36godzin w trybie automatycznym...
No cóż... oddałem go do serwisu w katowicach i po tygodniu stwierdzili że jest wszystko okey...
No nie będę podważać wiedzy fachowców...
A wam ile trzyma bateria?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
27-02-2019 02:39 PM
Cześć @Grubados,
Z jakim telefonem masz połączony zegarek? Masz najnowszą wersję oprogramowania zegarka, aplikacji Galaxy Wearable i Galaxy Watch PlugIN?
Na długość baterii ma wpływ ogrom czynników: Always on Display, ilość aplikacji działających synchronizujących się w tle, podłączone do zegarka słuchawki po BT i wiele innych.
Czas pracy na baterii jest kwestią mocno indywidualną.
01-03-2019 01:13 PM
@Grubados,
Galaxy Watch PlugIn to oddzielna aplikacja, instaluje się przy konfiguracji zegarka przez Galaxy Wearable. Zalecam, aby przy okazji wykonywania resetu zegarka przeinstalować obie z wymienionych aplikacji.
Jeśli reset nie przyniesie rezultatu, pozostaje skierowanie zegarka do serwisu na analizę.
@WPiotr , dzięki za Twoje spostrzeżenia. Oczywiście nie wykluczam, że niektóre egzemplarze zegarków mogą mieć sprzętową usterkę baterii. Natomiast z poziomu forum nie jesteśmy w stanie tego zweryfikować. Staram się udzielać użytkownikom wskazówek, które mogą być pomocne, jeśli wina nie leży po stronie sprzętowej.
08-10-2018 11:35 AM
@WPiotrWedług mnie wszystko jest OK zależy co masz masz po włączane i gdzie się znajdujesz w pomieszczeniu czy na zewnątrz.
08-10-2018 12:44 PM
A więc tak...
Przy zakupie zegarek był rozładowany do zera no nie jestem specjalistą od baterii ale raczej nie powinno tak być...
Mam wyłączony GPS i Wifi.
Gear s3 był wstanie wytrzymać 3 dni.
Załączam również print screen z 2go Galaxy Watch który jest tak samo ustawiony i podobnie użytkowany...
Pana odpowiedź mnie niestety nie usatysfakcjonuje.
Poza tym pytanie to... jak długo wam wytrzymuje zegarek na jednym ładowaniu??
Pozdrawiam
08-10-2018 01:05 PM
@WPiotrJak nie zgadzasz się z decyzją serwisu to napisz Kontakt z Działem Reklamacji
A poza tym czym mocniejszy procesor tym wieksze zużycie energi jeden miał 1.0GHZ a drugi ma 1.4GHZ
08-10-2018 01:43 PM
screenshot jest z Galaxy Watch "2018"
A pytanie to...
Jak długo drodzy użytkownicy wytrzyma wam nowy Galaxy Watch na jednym ładowaniu.
Pozdrawiam
13-12-2018 07:22 PM
Ja dopiero kupiłem swojego Watch-a. Po wyjęciu z pudełka naładowałem go a puźniej włączyłem. Po tym pierwszym ładowaniu też mi wytrzymał max 36g.
Od drugiego ładowania mineło 21g i w aplikacji na telefonie pokazuje ze ma działać jeszcze 2d 8g. Zobacze jak bedzie w praktyce.
14-12-2018 06:50 PM
17-02-2019 10:41 AM — edytowano 17-02-2019 10:42 AM
Hej,
mam podobnie. Zakupiłem zegarek w czwartek i juz dwa razy musiałem go ładować.
Wifi i gps mam oba wyłączone...
Na tą chwilę jestem bardzo rozczarowany.
17-02-2019 10:41 PM — edytowano 17-02-2019 10:43 PM
Hej @chalunster, z jakim telefonem masz podłączony zegarek? Wytrzymałość baterii to kwestia bardzo indywidualna. Oprócz GPS i WiFi jest wiele innych funkcji, które zjadają baterię: AOD, akcesoryjne rozbudowane a niedopracowane tarcze z pogodą, treningi, słuchanie muzyki przez słuchawki bluetooth i wiele więcej. W zależności od tego, jak intensywnie korzystasz z zegarka, wprost proporcjonalnie szybko bateria będzie się rozładowywała. Daj znać za miesiąc, jakie są ogólne wrażenia. Moim zdaniem kilka dni to za krótko na ocenę pracy baterii.
18-02-2019 10:59 AM
Hej,
dzięki za poradę. Zrobiłem reset telefonu i wydaje się, że jest lepiej.
Nie używałem za wiele funkcji jeszcze. AOD mam wyłączone. Tarcz używam standardowych, ale wezmę Twoją sugestię pod uwagę, gdy będę instalował sobie jakieś ze sklepu.
Jak już wspominałem po resecie jest zdecydowanie lepiej. Bateria w ciągu nocy spadła tylko o 1% (tryb samolotowy i nocny) gdzie dnia poprzedniego znikneło prawie 15% przy trybie oszczędzania baterii.
Tak więc dam mu jeszcze szansę:)