Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy watch active - problem z dystansem

(Temat utworzony: 06-10-2019 07:00 PM)
2826 Wyświetlenia
Madlen_a
Explorer
Opcje

Problem z gsp?  - po ostatniej aktualizacji oprogramowania przestał mi dzisiaj dystans na zegarku. Odpalam bieganie z zegarka (lub enodmondo-obie testowałam w terenie) zaczyna odliczać czas i dystans, ale jak tylko opuszczę rękę, zegarek sie wygasza, zaczyna biec, następnie podnoszę rękę żeby zobaczyc km - a dystans się zatrzymal po uprzednim opuszczeniu ręki (po wygaszeniu zegarka np 0,02km) i do końca biegu go już nie pokazuje. Po zakończeniu biegu dystansu nie ma w podsumowaniu. Czas leci dalej, tylko km nie pokazuje. Zawiesza się. 

Robiłam już reset, przeinstalowałem endomondo i nic, dalej nie pokazuje dystansu. Jak biegnę to mam włączone usługi lokalizacji, przed uaktualnieniem wszytsko działało bez zarzutu. 

Proszę o pomoc 

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Madlen_a
Explorer
Opcje

Dziękuje bardzo za pomoc, jutro przetestuje i dam znać :smiling-face: 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
Rozwiązanie
Madlen_a
Explorer
Opcje

Oddałam o serwisu Okazało się ze model był wadliwy Wymienili procesor. Jak na razie wydaj się być ok 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

14 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Madlen_a, Sprawdź ustawienia lokalizacji na zegarku zgodnie z opisem w tej wiadomości. Czy problem z dystansem występuje także, gdy zegarek nie jest połączony z telefonem ?

0 Like
Madlen_a
Explorer
Opcje

To rozwiązanie znalazłam już wcześniej, zastosowałam ustawienia lokalizacji jak w przeslanym poście i byłam dzisiaj przetestować. Problem dalej występuje. Biegam z samym zegarkiem, bez telefonu. Po powrocie z treningu robiłam synchronizację zegarku z tel (przed ostatnia aktualizacja oprogramowania). 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje
0 Like
Madlen_a
Explorer
Opcje

Dziękuje - tak, to tez zrobiłam (problem mam od tygodnia) Zresetowalam, przeinstalowałem aplikacje na telefonie.  

Przed resetem w ogóle dystans nie odpalał, po resecie dystans jakby zaczynał „lecieć”, ale po wygaszeniu zegarka (jak opuszczę rękę i biegnę) zacina się. 

0 Like
Madlen_a
Explorer
Opcje
Czy może spróbować ponownie? Moze po drugiej próbie zaskoczy? :winking-face:
0 Like
Madlen_a
Explorer
Opcje

dziękuje za szybkie odpowiedzi 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Madlen_a, Po przywróceniu ustawień fabrycznych upewnij się też że wszystkie aplikacje na zegarku są aktualne.

Galaxy Wearable --> Galaxy Store --> 3 kropki --> Moja strona --> Aktualizacje --> Zegarek

0 Like
Rozwiązanie
Madlen_a
Explorer
Opcje

Dziękuje bardzo za pomoc, jutro przetestuje i dam znać :smiling-face: 

0 Like
Madlen_a
Explorer
Opcje

Witam,

wydawało się że twardy reset pomógł, że dystans już pokazuje i się nie zacina - a jednak.

Dystans owczem, już działa, ale gdy idę na dłuższe wybieganie (10, 15 km) to nie można zatrzymać endomondo.

Zegarek się zawiesza i nic nie można zrobić prócz wyłączenia go. 

Po zakupie (w sierpniu) poszłam w góry i tam na trasie po 6 godzinach też się mocno zaciął, myślałam że to jednorazowy przypadek, ale okazuje się, że w ogóle nie mogę korzystać z zegarka zgodnie z przeznaczeniem.

Wczoraj biegłam półmaraton i w połowie trasy się zaciął. Prawie 1000 zł i ciągłe problemy. Zdecydowanie nie polecę nikomu.

0 Like