Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Watch active - integracja z Endomondo

(Temat utworzony: 28-05-2019 10:29 AM)
12167 Wyświetlenia
KatarzynaOch85
Journeyman
Opcje

Dzień dobry,

zostałam szczęśliwą posiadaczką różowego cuda Samsung Galaxy Watch Active. Problem pojawia się przy próbie sparowania Samsung Health z Endomondo. Wszystkie uprawnienia są włączone, aplikacje teoretycznie są połączone, a jednak treningi z samsung healt nie zapisują się w endomondo. Co może być tego przyczyną? Jak temu zaradzić?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zapoznajcie się z tym poradnikiem:

https://support.endomondo.com/hc/en-us/articles/115003556207-Samsung-Health

Na końcu drobnym drukiem jest napisane:

Please note that this is a one-way sync (Endomondo -> S. Health) and does not include historic workouts (those made before the sync). Manually added workouts, workouts imported from Garmin and other imported workouts will NOT be pushed to S. Health. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

17 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witaj.

Nie ma możliwości współpracy dwóch róznych aplikacji S Health i Endomondo w kwestii zapisu treningów.

Treningi z Samsung Health nie będą się zapisywać w Endomondo i odwrotnie.

KatarzynaOch85
Journeyman
Opcje

Nie do końca jest tak jak piszesz, bo po przeprowadzeniu treningu za pomocą aplikacji Endomondo zainstalowanej w zegarku, trening jest przenoszony do SHealth, problem występuje w sytuacji odwrotnej, kiedy to na zegarku chcę korzystać z shealth, natomiast chcę, żeby trening był widoczny później też w endomondo - w tę stronę to właśnie nie działa.  Poza tym w ustawieniach aplikacji shealth jest możliwość udzielenia uprawnień z pozwoleniem na zapis aplikacji Endomondo, nie rozumiem więc dlaczego to nie działa.

0 Like
KatarzynaOch85
Journeyman
Opcje

61179616_462415531232988_2604477024516964352_n.png61197268_595767290921256_1668914254163476480_n.png61218163_744778485920287_1036207430490390528_n.png

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KatarzynaOch85  

Uprawnienia dotyczą tylko z pozycji telefonu , a nie zegarka. Stąd też brak możliwości przeniesienia danych z zegarka do aplikacji Endomondo.

0 Like
KatarzynaOch85
Journeyman
Opcje

Hmmm.... właśnie tłumaczę, że z pozycji zegarka, jesli użyję endomondo, to trening przenosi się do shealth, natomiast odwrotnie, używając w zegarku shealth nie przenosi się do endomondo.  Rozumiem, że nie ma i nie będzie takiego rozwiązania? 😞 To chyba jednak będę musiała zmienić zegarek na inny 😞 Z garmina bez problemu wszystko ładnie śmiga w obie strony,.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KatarzynaOch85, rozumiem, że problem dotyczy aplikacji Samsung Health na zegarku, która nie przenosi treningów do aplikacji Endomondo. Zachęcam do zgłoszenia zapytania bezpośrednio do firmy Samsung za pomocą aplikacji Samsung Members. Niestety nie jestem w stanie udzielić dodatkowych informacji ponieważ nie korzystam z zegarków.

KatarzynaOch85
Journeyman
Opcje

Dokładnie tego dotyczy problem. Skorzystam z Twojej rady.

0 Like
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zapoznajcie się z tym poradnikiem:

https://support.endomondo.com/hc/en-us/articles/115003556207-Samsung-Health

Na końcu drobnym drukiem jest napisane:

Please note that this is a one-way sync (Endomondo -> S. Health) and does not include historic workouts (those made before the sync). Manually added workouts, workouts imported from Garmin and other imported workouts will NOT be pushed to S. Health. 

MisiaczekM
Pioneer
Opcje

Jest aplikacja endomondo na zegarek, przynajmniej Galaxy Watch.

Jednak u mnie zegarek zwaryjował po jednym treningu z endomondo na zegrku (choć nie jestem pewien cy przez niego - dla pewności zrobiłem restrt zegarka). Po treningu zaczą mi nabijać miliony kroków i kalorii. Nabił mi przez cały dzień ponad 20 tysięcy kroków i 11 tyś spalonych kalorii i 13km. Gdzie sam telefon S10e i SH nabił 13 tyś kroków, 571 kcal i ponad 10km.

Instalowałem tylko 2 tarcze, endomondo, hero i gymrun.

0 Like