28-05-2019 10:29 AM
Dzień dobry,
zostałam szczęśliwą posiadaczką różowego cuda Samsung Galaxy Watch Active. Problem pojawia się przy próbie sparowania Samsung Health z Endomondo. Wszystkie uprawnienia są włączone, aplikacje teoretycznie są połączone, a jednak treningi z samsung healt nie zapisują się w endomondo. Co może być tego przyczyną? Jak temu zaradzić?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
28-05-2019 10:40 AM
Witaj.
Nie ma możliwości współpracy dwóch róznych aplikacji S Health i Endomondo w kwestii zapisu treningów.
Treningi z Samsung Health nie będą się zapisywać w Endomondo i odwrotnie.
28-05-2019 10:55 AM
Nie do końca jest tak jak piszesz, bo po przeprowadzeniu treningu za pomocą aplikacji Endomondo zainstalowanej w zegarku, trening jest przenoszony do SHealth, problem występuje w sytuacji odwrotnej, kiedy to na zegarku chcę korzystać z shealth, natomiast chcę, żeby trening był widoczny później też w endomondo - w tę stronę to właśnie nie działa. Poza tym w ustawieniach aplikacji shealth jest możliwość udzielenia uprawnień z pozwoleniem na zapis aplikacji Endomondo, nie rozumiem więc dlaczego to nie działa.
28-05-2019 11:00 AM
28-05-2019 11:07 AM
Uprawnienia dotyczą tylko z pozycji telefonu , a nie zegarka. Stąd też brak możliwości przeniesienia danych z zegarka do aplikacji Endomondo.
28-05-2019 11:17 AM
Hmmm.... właśnie tłumaczę, że z pozycji zegarka, jesli użyję endomondo, to trening przenosi się do shealth, natomiast odwrotnie, używając w zegarku shealth nie przenosi się do endomondo. Rozumiem, że nie ma i nie będzie takiego rozwiązania? 😞 To chyba jednak będę musiała zmienić zegarek na inny 😞 Z garmina bez problemu wszystko ładnie śmiga w obie strony,.
28-05-2019 01:54 PM
@KatarzynaOch85, rozumiem, że problem dotyczy aplikacji Samsung Health na zegarku, która nie przenosi treningów do aplikacji Endomondo. Zachęcam do zgłoszenia zapytania bezpośrednio do firmy Samsung za pomocą aplikacji Samsung Members. Niestety nie jestem w stanie udzielić dodatkowych informacji ponieważ nie korzystam z zegarków.
28-05-2019 03:26 PM
Dokładnie tego dotyczy problem. Skorzystam z Twojej rady.
28-05-2019 05:33 PM — edytowano 28-05-2019 05:34 PM
Zapoznajcie się z tym poradnikiem:
https://support.endomondo.com/hc/en-us/articles/115003556207-Samsung-Health
Na końcu drobnym drukiem jest napisane:
Please note that this is a one-way sync (Endomondo -> S. Health) and does not include historic workouts (those made before the sync). Manually added workouts, workouts imported from Garmin and other imported workouts will NOT be pushed to S. Health.
25-06-2019 09:03 PM
Jest aplikacja endomondo na zegarek, przynajmniej Galaxy Watch.
Jednak u mnie zegarek zwaryjował po jednym treningu z endomondo na zegrku (choć nie jestem pewien cy przez niego - dla pewności zrobiłem restrt zegarka). Po treningu zaczą mi nabijać miliony kroków i kalorii. Nabił mi przez cały dzień ponad 20 tysięcy kroków i 11 tyś spalonych kalorii i 13km. Gdzie sam telefon S10e i SH nabił 13 tyś kroków, 571 kcal i ponad 10km.
Instalowałem tylko 2 tarcze, endomondo, hero i gymrun.