Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch Active 2- problem z połączeniami

(Temat utworzony: 19-12-2019 07:52 PM)
2099 Wyświetlenia
MaxKosmo666
First Poster
Opcje

Dzień dobry

Od czasu rozpoczęcia używania zegarka Galaxy Watch 2 mam problemy z połaczeniami. Otóż telefon Xperia XA2 traktuej zegarek jak słuchawkę Bluetooth CCCD i w większości połączeń nie jest aktywny mikrofon przez co rozmówca mnie nie słyszy. Muszę przełączyć na głośnik i dopiero mikroofn zaczyna działać. W ustawieniach bluetooth odhaczałem "urządzenie wejściowe " ale to nic nie dało. Prosił bym o jakieś sugestie. 

0 Like
5 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@MaxKosmo666 czy zegarek ma najnowszą wersję oprogramowania, czy aplikacja Galaxy Wearable oraz Plugin również są w najnowszych wersjach? Jeżeli nie zaktualizuj. Rozłącz urządzenia, wyzeruj zegarek, wyzeruj dane i pamięć aplikacji wearable i plugina a następnie ponownie je sparuj. Nie przywracaj żadnej kopii.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Pestka
First Poster
Opcje

Witam mam problem z zegarkiem Galaxy watch active2 i telefonem Sony Xperia 10 mianowicie gdy nawiązuje połączenie głosowe z telefonu nie słychać żadnych dźwięków ani moich ani rozmówcy dopiero po wyłączeniu bluetoot wszystko działa normalnie  zaznaczam że zegarek ma dopiero tydzień .przywracałem system do ustawień fabrycznych

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pestka  Rozumiem że chcesz wykonywa c połączenie za pomocą zegarka?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Pestka problem leży po stronie telefonu, nie zegarka. Jeżeli wywołujesz połączenie z poziomu telefonu, to pomimo połączenia z zegarkiem, połączenie powinno być realizowane za pomocą telefonu.

W celu rozmowy przez zegarek, należy odebrać połączenie na zegarku lub je na nim zainicjować.

Jeżeli wybierasz połączenie na telefonie, a ten próbuje wysłać je na zegarek, to znaczy, że źle go rozpoznaje. Sprawdź ustawienia BT na telefonie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
agmy
First Poster
Opcje

Mam ten sam problem, z tym samym telefonem. Udało się to jakoś rozwiązać?

0 Like