Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 7 - 40mm - słaba bateria

(Temat utworzony: 23-07-2024 10:46 PM)
12180 Wyświetlenia
Tina22btw
Journeyman
Opcje
Witam.

Czy też macie taki problem, że zegarek nie wytrzymuje całego dnia. 

Dzisiaj od 8:30 do Ok 20:30 działał i się wyłączył. Prawie wszystko wyłączne w zegarku (Pomiary, lte, lokalizacja, nfc) przy korzystaniu tylko z powiadomienie dotyczących email, wiadomości rozmow i whats app
224 Odpowiedzi
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
To super 👍 Pozdro 🤗

0 Like
Killepitsch
Pioneer
Opcje

Drodzy,

Jestem posiadaczem Galaxy Watch Ultra, chciałem dopełnić mój ekosystem Samsunga po wyjściu z ekosystemu Apple. Wcześniej korzystałem z Apple Watch Ultra 1 Gen. i tu oczekiwałem podobnych (jak nie lepszych) wrażeń z użytkowania (w końcu sprzęt nowszy). I zaczynają się schody:

1. Bateria - to jest jakiś mało śmieszny żart. Przy moim użytkowaniu (treningi, monitorowanie stanu zdrowia, monitorowanie snu, wyłączony AoD, wgrany eSIM, wyłączone WiFi) baterię muszę ładować DWA RAZY DZIENNIE - rano po obudzeniu się aby doładować po nocy i przed snem aby naładować na noc. Rano odłączam jak zegarek ma 100%, wieczorem kładę na ładowarkę jak ma 36% (odłączam o 7-7:30, a podłączam 19:30-20), przed snem odłączam - bateria ma 100% i rano po obudzeniu kładę na ładowarkę i tu wartości (nie wiem od czego zależą) wahają się od 30% do nawet 9%... Apple Watch Ultra przy takim samym użytkowaniu i takich samych funkcjach włączonych trzymał mi 1,5 do maks 2 dni... A Apple Watch Ultra ma mniejsza baterię od Galaxy Watch Ultra.
  2. Powiadomienia - otrzymuję notorycznie podwójne powiadomienia SMS na zegarku - zarówno z Google Messages (z których korzystam) jak i Wiadomości Samsung (z których nie korzystam). Próbowałem już wyłączać powiadomienia i inne rzeczy, ale nic to nie dało.
  3. Połączenia - tu ciekawostka. Dzwoni telefon i z automatu mam połączenie przychodzące na zegarku, odbieram połączenie na telefonie, a na zegarku mam informację o tym samym połączeniu, ale że jest nieodebrane...

Czy ktoś spotkał się z takimi problemami? Rozwiązał je jakoś? Czy po prostu zegarek to drogi bubel...?

--------------------------------------------------------------
I can only please one person a day. Today is not your day. Tomorrow doesn't look good either.
TenTaki
Helping Hand
Opcje
1. Jak nie potrzeba to wyłączać GSM na zegarku.
2. Wyłączyć aplikację Wiadomości samsung na zegarku i telefonie.
3. Dokładnie sprawdzić ustawienia przekazywania połączeń.
Pozatym tak jak w punkcie 1.

I jeszcze jedno...to nie kopia Apple.....więc nie oczekuj że będzie jak Apple.😁
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Killepitsch

Ad. 1 Podejrzewam, że korzystanie z eSIM skraca ci znacząco czas pracy na baterii. Mój egzemplarz bez aktywnego eSIM wytrzymuje około 3 dni przy podobnym użytkowaniu z dodatkowo włączonym trybem AoD. Sprawdź, ile wytrzyma zegarek z wyłączonym modemem (w trybie samolotowym).

Ad.2 Rozumiem, że powiadomienia dezaktywowałeś z poziomu aplikacji Wearable w poniższy sposób ?

Screenshot_20240828_132236_Galaxy Watch7 Manager.jpg

Ad 3. To też może być problem wynikający z eSIM w zegarku. Czy takie powiadomienia o nieodebranych połączeniach przychodzą, jeśli nie korzystasz z eSIM, a jedynie połączenia Bluetooth ?

0 Like
Killepitsch
Pioneer
Opcje

Tak, dokładnie tak wyłączyłem powiadomienia oraz takie powiadomienia o nieodebranych połączeniach przychodzą kiedy korzystam z eSIM, bez eSIM nie próbowałem.

I can only please one person a day. Today is not your day. Tomorrow doesn't look good either.
0 Like
Killepitsch
Pioneer
Opcje

Po to kupiłem z LTE aby z LTE korzystać, więc wyłączanie trochę mija się z celem. Aplikacja wiadomości jest wyłączona, a przekazywanie połączeń jest dobrze ustawione - sprawdzałem.

Nie oczekuje, że będzie jak Apple, ale oczekuję, że jednak produkt za prawie 3K PLN będzie trzymał pewien poziom i jeżeli mam porównanie do innego urządzenia tego samego typu, to Samsung wypada - póki co - słabo niestety.

lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Jak jesteś w zasięgu bluetooth to nie trać baterii zegarka na dublowanie numeru telefonu. Esim jest przydatny tylko gdy telefon masz pozostawiony dużo dalej niż zegarek. Wiadomości będą się dublować w esim orange jeśli korzystasz bo też tak mam. Jak nie chcesz dublowania to na multisimie play na drugiej karcie w ogóle nie przychodzą smsy. Połączenie nieodebrane masz na telefonie bo jak przychodzi na zegarek i je odbierasz na esimie to tamto połączenie telefonu prawidłowo wpada w nieodebrane.

By rozwiązać większość bolączek ustaw sobie w zegarku by esim włączał się automatycznie, tj. Po rozłączeniu bt. W pozostałych przypadkach na BT będziesz otrzymywać prawidłowo info o połaczeniach i sms
Spontan420
Apprentice
Opcje

Witam dziś przyszedł mi watch7 i bateria szybko schodziła, teraz jestem po aktualizacji, jak jest nie wiem bo się ładuje. Mam takie pytanko do obeznanych w temacie. Włączyłem portfel  i trzeba było założyć pin lub wzór, wybrałem to drugie. Teraz za każdym razem gdy się uśpi ekran trzeba ten wzór rysować, czy można mieć portfel bez tego wzoru czy pinu? Albo niech będzie przed płatnością ale niech nie będzie całościowo, jak wzubdze zegarek żeby go nie wpisywać 

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Spontan420, Taki jest wymóg bezpieczeństwa. Blokada ekranu jest wymagana, jeśli chcesz korzystać z Portfela. Nie da się tego obejść.

0 Like