Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Watch 6 Classic Asystent Google - nie wykonuje połączeń ani wiadomości

(Temat utworzony: 24-12-2023 01:56 PM)
2040 Wyświetlenia
Ster5
Pathfinder
Opcje
Witam, po skonfigurowaniu asystenta na zegarku nie chce wykonywać połączeń ani wysyłać wiadomości, zmieniałem języki w aplikacji google na telefonie ale nie pomaga po wydaniu komendy Zadzwoń do "nazwa" asystent odpowiada "Żeby Ci pomóc muszę zdobyć więcej informacji. Jeśli chcesz przejść dalej kliknij powiadomienie na urzadzeniu" tyle że żadne powiadomienie się nie wyświetla na telefonie ani na zegarku, natomiast przy próbie wysłania wiadomości pokazuje wyniki wyszukiwania w Google, ustawione języki na telefonie asystenta pierwszy English UK drugi Polski
Przejdź do rozwiązania
Ster5
Pathfinder
Opcje
Odnośnie tego etui, zdejmujesz co jakiś czas i czyścisz je i zegarek? Przez ten czas zauważyłeś żeby jakieś rysy powstawały na zegarku pod etui?(czy np jakiś brud lub samo etui nie uszkadza lakieru)
0 Like
Selixo
Big Cheese
Opcje
Tak zdejmuję i czyszczę. O dziwo nic nie ma na zegarku, a mam go w etui id premiery, gdzie gw5 pro miał też w etui spigena zrytą kopertę już po dwóch tygodniach... oba zegarki używane tak samo i w tych samych warunkach.
0 Like
Premek1988
Pathfinder
Opcje
Czy jest możliwość ustawienia w zegarku watch 6 classic wykonywania połączeń po wywołaniu asystenta google? Na telefonie działa to bez problemu i telefon dzwoni, ale na zegarku jak wypowiem to samo polecenie po aktywowaniu asystenta to wyskakuje mi coś zupełnie innego jakby jakieś wyniki wyszukiwania czy coś takiego.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Premek1988  Witam

Niestety, ale nie działa dana opcja

0 Like
Premek1988
Pathfinder
Opcje
Jest wątek na forum i piszą że zmiana języka na włoski i dodatkowo na polski pomaga ale u mnie to nie działa smsa normalnie mogę wysłać poprzez polecenie głosowe ale zadzwonić już nie
0 Like
Premek1988
Pathfinder
Opcje
Witam mam podobny problem zmiana języka na włoski i dodatkowo na polski nic nie daje po wykonaniu tych czynności wyłącza się funkcja hey google chyba że jest naprawdę jakaś cała procedura wykonania tych ustawień. Smsy normalnie mogę pisać i wysyłać a już zadzwonić zegarkiem poprzez komendę głosowa dla asystenta google nie mogę wyszukuje mi wyniki w google
0 Like
Ster5
Pathfinder
Opcje
Musisz w ustawieniach asystenta na telefonie ustawić pierwszy język na włoski a drugi jednocześnie polski, tak jak na którymś zdjęciu wcześniej jest pokazane.
Premek1988
Pathfinder
Opcje
Nie działa. W ogóle asystenta google nie mogę wywołać ani na tel ani na zegarku
0 Like
Ster5
Pathfinder
Opcje
To musisz mieć jakąś opcje w ustawieniach google przestawioną. Być może masz wyłączona funkcje Twoje wyniki w ustawieniach, ta opcja jest w tym menu obok wyboru języków asystenta. I ewentualnie może nie masz ustawionych uprawnień asystenta na zegarku i w telefonie.
Premek1988
Pathfinder
Opcje
Wszystko rozumiem ale dlaczego przy zmianie języka głównego na włoski i drugiego na polski nie można aktywować asystenta poprzez hej google? A jak chce to włączyć to rozpoczyna się konfiguracja i każe mi gadać po włosku. To jedna sprawa, a druga jak na telefonie powiem "hej google zadzwoń do (nazwa kontaku)" to dzwoni smsa też wysyła, a na zegarku wysyła tylko smsa. Dzwonić już nie chce. A funkcja twoje wyniki włączona na tel i zegarku.
0 Like