Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 6 Classic a treningi z Samsung Health

(Temat utworzony: 04-08-2023 09:53 PM)
1465 Wyświetlenia
MariuszMichalak
Student
Opcje
Cześć, zostałem posiadaczem nowego Watcha 6 Classic. Ogólne wrażenia bardzo pozytywne. Zastanawia mnie jednak uruchomienie treningów, może ktoś ma podobny dylemat. Może już tego nie ma, albo jest gdzieś bardziej schowane. W watchu 6 podobnie jak w starszych zegarkach Samsunga na przykład chód może być wykrywany automatycznie. I to działa. Wcześniej jednak na przykład na Watch Active 2 w momencie przemarszerowania 10 minut zegarek pytał czy przełączyć w tryb manualny. Dzięki temu można było skorzystać z opcji automatycznego zatrzymywania czasu kiedy na przykład staliśmy na światłach nie przemieszczając się. Szóstka w momencie wykrycia treningu o nic nie pyta tylko uruchamia dalej trening automatycznie i nie ma już możliwości jego automatycznego pauzowania podczas zatrzymania. Dopiero kiedy manualnie wybierzemy sobie trening z listy i go uruchomimy, wtedy automatycznie kiedy my się zatrzymujemy, zatrzymuje się także pomiar czasu. Czy da się to jakoś zmienić żeby w szóstce też w momencie wykrycia treningu można było podjąć decyzję w jako sposób ma być prowadzony? 
10 Odpowiedzi
cyberman
Troubleshooter
Opcje
Niestety nie znam odpowiedzi na to pytanie ale temat ciekawy.
Też jestem już zdecydowany na zakup Watch 6 ale w wersji 44mm wifi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MariuszMichalak  Dzień dobry. @kamil40013  Jak sytuacja wygląda u Ciebie z automatycznymi treningami?

PatrykF
Expert
Opcje

@MariuszMichalak Sprawdzałeś, czy na zegarku w ustawieniach rejestrowania treningu w aplikacji Samsung Health, masz możliwość włączenia/wyłączenia autopauzy? Powinna być właśnie pod opcją chodu.

MariuszMichalak
Student
Opcje
Tak, jest możliwość włączenia i wyłączenia autopauzy. Jest włączona a mimo tego jak zegarek sam wykryje chód, nie stosuje autopauzy. Zatrzymam się na dłużej i trening sam się wyłączy niestety. Dopiero kiedy ręcznie sobie z listy treningów wybiorę chód i go ręcznie uruchomię, wtedy autopauza działa.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MariuszMichalak, Watch Active 2 był oparty na Tizen, a nowe zegarki pracują na Wear OS, więc będzie występowało sporo różnić. Podejrzewam, że w nowych zegarkach nie ma takiej możliwości.

PatrykF
Expert
Opcje

@MariuszMichalak Warto mimo wszystko przesłać sugestię wraz z logami poprzez raport o błędach. Zreprodukuj trening i prześlij taki raport z wyjaśnieniami i sugestią zmian poprzez:

Galaxy Wearable > 3 kreski u góry po lewej stronie > Ikona trybiku > Kontakt z nami > Raporty o błędach.

Bart81
Navigator
Opcje

Witam, pozwolę podpiąć się pod temat.

Także posiadam watch 6 classic i mam pytanie. Jak to jest z tym ekranem podczas treningu np. biegania? Ekran podczas biegu się wygaszacza i po wybudzeniu nie ma informacji o treningu tylko wyświetlana zostaje tarcza zegarka co jest bardzo uciążliwe nie mówiąc już o treningu na rowerze bo trzeba, albo wcisnąć 2 razy przycisk albo manualnie wybrać z menu opcje trening żeby zobaczyć postępy. Znalazłem w ustawieniach treningu opcję "Ekran zawsze włączony" którą włączyłem i różniąca jest tylko taka że teraz Ekran przygasza się na kilka sekund ale i tak po chwili wygaśnie i znów podczas wybudzenia zostaje wyświetlana tarcza zekgarka zamiast treningu. Byłbym wdzięczny za pomoc bo jest to uciążliwe.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Bart81 Włącz na zegarku powiadomienia aplikacji samsung Heath i wyłącz w nich alarm "Dzienna Aktywność". Sporo użytkowników miało ten problem i rozwiązało go w ten sposób.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

1000044891.png