Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 6 Classic 47mm LTE przegrzewa się

(Temat utworzony: 05-08-2023 08:55 AM)
3458 Wyświetlenia
Daniel9911
Pioneer
Opcje
Jest dokładnie ten sam problem co z GW4 I GW5. Samsung nie zrobił z tym nic od 3 generacji. Naprawdę takie traktowanie Klientów powinno być szeroko nagłośnione. Przerabiałem to z moim GW4. 3 lata użytkowania, kilka aktualizacji firmware, 4 wizyty w serwisie I problemu nie rozwiązano.
Ja za GW6 podziękuję. Bo wiem, że tego firmware i serwisy nie naprawią. 
Patrzcie.

image
Bateria naładowana, zasieg sieci bardzo dobry.

image
Trwa połączenie....46 sekund

image
Nagle plum plum plum i taki komunikat

image
Zegarek staje się bezużyteczny 

image
Po kilku minutach znów działa. Dokładnie tak samo jak w GW4 I GW5

49 Odpowiedzi
Rakard
Explorer
Opcje
No naprawdę nie wierzę w to co widzę,kolejna bezużyteczna zabawka wypuszczona przez Samsunga
beno5
Navigator
Opcje
Ja już dawno pisałem,że Samsung wozi się na dawnych sukcesach a teraz wypuszcza badziewie.
Teth
Navigator
Opcje
Dobrze wiedzieć, czego nie kupować. Dzięki.
Daniel9911
Pioneer
Opcje
zaczynam się poważnie zastanawiać nad nowym zegarkiem od firmy na H... chociaż nie mają sklepu google i płatności zbliżeniowych
marko38289
Explorer
Opcje
Właśnie go oddałem. Pierwsza rozmowa lte i przegrzał się. Trzy lata czekałem 😞
BAZINGADIR87
Voyager
Opcje
Mogliby ciekły metal zastosować jak w ps5 może by pomoglo:)
qqwerty1313
Explorer
Opcje
Zrobiłem testowo call 5 minut na Samsung Galaxy Watch 6 Classic, 43mm i nie zaobserwowałem tego problemu. Sieć Orange.
Pamiętam miałem to notorycznie na GW4 44mm tuż po premierze, po jakimś czasie problem też ustąpił. Może naprawdę to kwestia wadliwej sztuki...
Daniel9911
Pioneer
Opcje
w moim GW4 wymieniono płytę główną na gwarancji i problem nie ustąpił. Teraz mam GW6. Problem w ciągu ostatniej doby wystąpił kilkukrotnie i nie wierzę, że firmware czy serwis coś pomoże. Ten typ tak ma i zobaczysz jak w niedługim czasie pojawią się tematy na forach....
Kupiłem Watcha 4 konkurencji na literę H... sprawdzę tam czy mają podobny problem co Samsung.
0 Like
qqwerty1313
Explorer
Opcje
W przypadku GW4 miałem na myśli, że od razu po premierze problem miałem notorycznie, nie tylko podczas dzwonienia, ale ogólnie korzystania z LTE poza zasięgiem telefonu (aktualizacje aplikacji, Samsung Internet). Zasadniczo to olałem, bo bardzo rzadko zdarza mi się być gdzieś bez telefonu, ale w ubiegłym roku był dzień gdy oddałem telefon do naprawy i cały dzień korzystałem tylko z zegarka (rozmowy, smsy, Spotify) i problem nie wystąpił, stąd uznałem że został rozwiązany aktualizacją. Oczywiście tego dnia ładowałem zegarek ze 3 razy 😀
Teraz na GW6 zrobiłem kilka rozmów testowo i kilka minut pobierania aplikacji na LTE i problem nie wystąpił, stąd moja konkluzja że jest lepiej niż GW4. Ale prawdopodobnie warunki sieciowe grają tu kluczową rolę, takie jak poziom i jakość sygnału, użyte kanały.