Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Watch 6 - brak zgodności z usługami Google

(Temat utworzony: 04-08-2023 11:31 AM)
4696 Wyświetlenia
Dawid110d
Pioneer
Opcje

Cześć,
Mam problem z usługami Google na Watch 6. Mianowicie "Portfel Google" oraz "Asystent Google" nie działają na owym zegarku. Po wejściu do sklepu google, z poziomu zegarka, te dwie aplikacje są w ogóle niewyszukiwane. Natomiast gdy wejdę z telefonu to widnieje informacja iż sprzęt nie jest zgodny z daną aplikacją:

Screenshot_20230804_071737_Google Play Store.jpg

Dodam, że oczywiście soft najnowszy na zegarku (wersja LTE, 44 mm) oraz telefonie (S21). Robiłem również hard reset zegarka z poziomu recovery, ale niestety nic to nie dało.

Ktoś potrafi pomóc?

Galaxy Watch6

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Dawid110d
Pioneer
Opcje

@PatrykF @FG_Test23  Udało się! :smiling-face: Pomyślałem sobie, że może to wina konta Google. Więc dodałem drugie konto google w sklepie play na telefonie. Następnie z poziomu zegarka przelogowałem się na to swoje drugie konto i nagle zdziwienie, bo portfel google pojawił się od razu na samej górze proponowanych aplikacji. Zainstalowałem go, skonfigurowałem, następnie wróciłem znów na tamto poprzednie konto Google w sklepie play i wszystko działa normalnie.

Nie jestem pewny ale te wszystkie problemy chyba mogą być spowodowane tym iż jestem w google family, gdzie jej założyciel wykupił YT Premium z rynku tureckiego. Niby region ja mam ustawiony na polski, ale najwidoczniej sięga to jakoś głębiej i gryzie się ze sobą.

Dzięki wam za szybką próbę pomocy :smiling-face:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

27 Odpowiedzi
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
A próbowałeś wejść w zarządzanie aplikacjami W zegarku? Na ogół można zauważyć tam asystenta, którego będzie trzeba aktualizować, jak i wiele innych aplikacji. Nie wiem czemu, ale ja u siebie tak mam, więc najlepiej byłoby, to sprawdzić.

Po wpisaniu nie ma, ale w zarzucaniu już jest.

Jeżeli to nie pomoże, to sprawdziłbym ewentualne aktualizacje na Smartwatchu.Screenshot_20230804_113912_vending_1000011155_1691141957.pngScreenshot_20230804_113928_vending_1000011157_1691141975.png
Dawid110d
Pioneer
Opcje

Czy ten screen to na pewno z Watch 6? Bo u mnie jest zakładka "Aplikacje" i tyle, tam mam spis wszystkich aplikacji jedynie.

Oczywiście wszystkie apki są zaktualizowane, a asystenta na tej liście aplikacji nie widać, to samo jak wejdą do sklepu google to gdy zaznaczam aby pokazało aplikację na zegarek to wtedy asystenta w ogóle nie mogę wyszukać.

0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Tutaj jest, to na Watch 4 classic. Myślałem, że Tutaj Sklep play się nie zmienił i jak się przewinie w sklepie Play na sam dół, to ta zakładka zostaje. Na ogół, to tam można odnaleźć asystenta a w wyszukiwaniu go nie ma, z portfelem czasami też.

Być może należy zaaktualizować smartwatcha. A czy podczas konfiguracji smartwatcha, pominąłeś jakiś etap?
Dawid110d
Pioneer
Opcje

Aaa, sory, nie zrozumiałem Cię na początku i myślałem, że to zarządzanie aplikacjami ma być w menu "Aplikacji". Ogólnie wszedłem przez Sklep Play na zegarku i faktycznie była tam aktualizacja asystenta google.

Także ten jeden problem został rozwiązany i bardzo Ci dziękuję :smiling-face:

Pozostaje jeszcze teraz kwestia tych płatności Google.

FG_Test23
Black Belt 
Opcje
To dobrze, że jeden problem mamy na ten moment rozwiązany.

Z drugim też postaram się pomóc, tak abyś mógł już płacić zegarkiem.

1. Zalecam zaaktualizować oprogramowanie, w końcu to nowy zegarek, w dodatku po resecie, więc jakaś aktualizacja powinna się móc pojawić, a takowa może naprawić zegarek.

2. Zalecam ponownie spróbować wejść w sklep play na zegarku i powoli i ostrożnie przewijać w dół aż odnajdziemy zakładkę "Niezbędne aplikacje" I tam powinniśmy móc zobaczyć Google Wallet.

Póki co znam jedynie tylko takie dwa rozwiązania na Google wallet. Oczywiście jeżeli konto Google posiada jakieś restrykcje, to może być to utrudnione.Screenshot_20230804_122609_vending_1000011161_1691144775.png
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Dawid110d Myślę, że problem może leżeć po stronie oprogramowania, bądź po stronie Google i trzeba zwyczajnie poczekać albo na aktualizację oprogramowania na zegarku, albo aż Google ogarnie zgodność po swojej stronie.

Póki co, prześlij sobie raport o błędach:

Aplikacja Samsung Members > 3 kreski u góry po lewej stronie > Ikona trybiku > Kontakt z nami > Raporty o błędach.

0 Like
Rozwiązanie
Dawid110d
Pioneer
Opcje

@PatrykF @FG_Test23  Udało się! :smiling-face: Pomyślałem sobie, że może to wina konta Google. Więc dodałem drugie konto google w sklepie play na telefonie. Następnie z poziomu zegarka przelogowałem się na to swoje drugie konto i nagle zdziwienie, bo portfel google pojawił się od razu na samej górze proponowanych aplikacji. Zainstalowałem go, skonfigurowałem, następnie wróciłem znów na tamto poprzednie konto Google w sklepie play i wszystko działa normalnie.

Nie jestem pewny ale te wszystkie problemy chyba mogą być spowodowane tym iż jestem w google family, gdzie jej założyciel wykupił YT Premium z rynku tureckiego. Niby region ja mam ustawiony na polski, ale najwidoczniej sięga to jakoś głębiej i gryzie się ze sobą.

Dzięki wam za szybką próbę pomocy :smiling-face:

FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Cieszę się, że udało się rozwiązać problemy z asystentem jak I portfelem Google. Życzę miłej przygody z nowym smartwatchem 😊
slawoLord
Voyager
Opcje
Włącz wyłącz zegarek ja mam od wczoraj wieczór watch 6 i wszytko działa asystent i portfel. Też nie miałem na początku wszytkiego ale włączyłem i wyłączyłem zegarek i dopiero pojawiły się ikony. Asystent żeby zainstalować na zegarku i żeby działa trzeba zmienić język na inny a potem włączyć i zmienić na polski i wszystko działa poprawnie
0 Like