02-12-2021 08:34 PM
Nabyłem zegarek smarth watch 4 w celu zapisu i integracji treningów na stravie.
Niestety ale treningi bez śladu gps (czyli te stacjonarne) nie wrzucają się na strave.
Sama apka strava zainstalowana na zegarku jest tez tylko do treningów ze śladem gps.
Nie wiem jakim cudem ale raz udało mi się zsynchronizować trening na siłowni.
Próbowałem już kilkukrotnie z wyborem różnych aktywności (trening obwodowy, trening na maszynach) i nic to nie daje.| Gdybym wiedział ze tak będzie dołożył bym kase i kupil... garmina
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
03-12-2021 09:43 AM — edytowano 03-12-2021 02:17 PM
Wracam z tematem bo udało mi się rozwiązać problem i może to komuś pomoże.
Strava aktualnie nie synchronizuje treningów stacjonarnych (bez ściezki gps) wykonanych w samsung health.
Aktywność z samsung health może być udostępniona jedynie jako post z wygenerowanym zdjęciem.
Jeżeli chcemy mieć zapisany trening w stravie musimy sciągnać aplikacje na zegarek i odpalić tam trening.
Aktualnie są tam 3 opcje: Indoor ride (rowerek stacjonarny) Indoor run (bieżania) oraz Activity (i tutaj pole jest szerokie bo jest to po prostu ścieżka czasu z pulsem.
Przy wybraniu Activity podczas trwania treningu zeruje nam czas treningu jeżeli stajemy w miejscu. Proszę się tym nie sugerować i kontynuować trening. Po zapisaniu strava wrzuci łączny czas treningu.
Jeżeli chcemy oznaczyć konkretnie jakaś aktywność należy wejść w strave i w opcji edit zmienić typ treningu na np. weight trening. Ja żeby widzieć też strefy pulsów odpalam typ treningu z samsung health a strava pracuje w tle.
Mam nadzieje że szybko ogarnął temat synchronizacji takich treningu z domyślnej aplikacji zegarka. Bo wspominali o tym niedawno.
02-12-2021 10:23 PM
@SuperKry Witam
Prosze zapoznać się z podobnymi tematami na forum:
https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/eksport-z-galaxy-watch-do-strava/m-p/3539414
03-12-2021 09:43 AM — edytowano 03-12-2021 02:17 PM
Wracam z tematem bo udało mi się rozwiązać problem i może to komuś pomoże.
Strava aktualnie nie synchronizuje treningów stacjonarnych (bez ściezki gps) wykonanych w samsung health.
Aktywność z samsung health może być udostępniona jedynie jako post z wygenerowanym zdjęciem.
Jeżeli chcemy mieć zapisany trening w stravie musimy sciągnać aplikacje na zegarek i odpalić tam trening.
Aktualnie są tam 3 opcje: Indoor ride (rowerek stacjonarny) Indoor run (bieżania) oraz Activity (i tutaj pole jest szerokie bo jest to po prostu ścieżka czasu z pulsem.
Przy wybraniu Activity podczas trwania treningu zeruje nam czas treningu jeżeli stajemy w miejscu. Proszę się tym nie sugerować i kontynuować trening. Po zapisaniu strava wrzuci łączny czas treningu.
Jeżeli chcemy oznaczyć konkretnie jakaś aktywność należy wejść w strave i w opcji edit zmienić typ treningu na np. weight trening. Ja żeby widzieć też strefy pulsów odpalam typ treningu z samsung health a strava pracuje w tle.
Mam nadzieje że szybko ogarnął temat synchronizacji takich treningu z domyślnej aplikacji zegarka. Bo wspominali o tym niedawno.
02-01-2024 09:23 PM