Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Watch 5 spóźnia się

(Temat utworzony: 03-01-2023 01:45 PM)
659 Wyświetlenia
krris9
Navigator
Opcje

Witajcie,

Po ostatniej aktualizacji zauważyłem, że mój GW5 spóźnia się o 2-3 minuty, gdy nie jest przynajmniej raz na dzień połączony z telefonem choćby na chwilę. Wcześniej nie zauważyłem tego problemu, a zegarek czasem łączyłem nawet co trzeci, czwarty dzień. Na pewno nie jest to wina tarczy - sprawdzałem na trzech, oryginalnie wgranych tarczach i występował ten sam problem. Dodam, że siedząc w domu oraz w nocy nie używam zegarka, więc leży na biurku z włączonym oszczędzaniem energii, ale używam go tak od samego początku i nigdy nie zauważyłem problemu ze spóźnianiem się. Restart nie pomaga, tylko regularne łączenie z telefonem.

Czy ktoś zauważył u siebie podobny problem?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@krris9  Skoro to występuje na każdych tarczach, to zrobiłbym reset do ustawień fabrycznych zegarka. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@krris9  Witam

Spóźnia się, ale chodzi o czas czy powiadomienia że się spóźniają?

krris9
Navigator
Opcje

@PrzemekMCzas się spóźnia. W momencie połączania zegarka z telefonem można dostrzec jak zegarek przeskakuje o kilka minut i ustawia prawidłowy czas, taki jak na telefonie.

Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@krris9  Skoro to występuje na każdych tarczach, to zrobiłbym reset do ustawień fabrycznych zegarka. 

krris9
Navigator
Opcje

@PrzemekM   Zrobiłem reset. Póki co od środy jest ok. Mam nadzieję, że problem nie powróci.

krris9
Navigator
Opcje
Niestety problem nadal powraca. Dziś - chyba po dwóch dniach braku łączenia z telefonem - zegarek miał ok 30(!) min spóźnienia.
Mam nadzieję, że wkrótce pojawi sie jakaś aktualizacja, która naprawi problem.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@krris9, możesz zgłosić błąd w ten sposób: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.