Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 4, a kalorie

(Temat utworzony: 04-12-2021 05:21 PM)
4660 Wyświetlenia
Miyoshi
Student
Opcje

Cześć, mam pytanie odnośnie Galaxy Watch 4. Mam wrażenie, że coś jest nie halo z pokazywaniem dobowego spalania kalorii. W ciągu normalnego dnia pokazuje mi ilość spalonych kalorii na poziomie 1200, co wydaje mi się absurdalnie małą liczbą. Apple Watch przy tym samym trybie życia, a nawet nieco mniej intensywnym, pokazywał mi dzienne spalanie w granicy 1800-2000. I teraz zastanawiam się, który zegarek miał rację? Zawsze wydawało mi się, że ~1200 kcal to PPM większości ludzi prowadzących standardowy tryb życia, a nie CPM. 

0 Like
44 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Miyoshi  

Dzień Dobry

W związku z Pani problemem  sugeruję utworzyć kopię zapasową danych oraz zresetować ustawienia zegarka za pomocą Galaxy Wearable: Galaxy Wearable > Konta i kopia zapasowa-backup danych oraz Galaxy Wearable > Ogólne  > Zeruj.

uciekam
Pioneer
Opcje
A na pewno sprawdzasz łączne dzienne zużycie kalorii, a nie tylko z dodatkowej aktywności? A w jakiej aplikacji? Mi pokazuje łączne +/- 2200/2400 dzienne, z czego 1400 spoczynkowej, z aktywności dodatkowo 800/1000. I to porównywalnie w samsung health i google fit.
0 Like
Miyoshi
Student
Opcje

@uciekam  napisał(a):
A na pewno sprawdzasz łączne dzienne zużycie kalorii, a nie tylko z dodatkowej aktywności? A w jakiej aplikacji? Mi pokazuje łączne +/- 2200/2400 dzienne, z czego 1400 spoczynkowej, z aktywności dodatkowo 800/1000. I to porównywalnie w samsung health i google fit.

Tak. Kalorii aktywnych pokazuje mi spalonych 100... czasami 150. Wczoraj miałam bilans niecałe 1400 całościowo. A wydaje mi się, że jednak powinno być więcej. Albo rzeczywiście spalam tylko tyle dziennie 😂

uciekam
Pioneer
Opcje
A jak włączysz trening jakiś? Taki intensywniejszy? To lepiej mu idzie naliczanie? A kroki dobrze liczy? Może rzeczywiście reset trzeba, bo się coś mu zwiesiło.
0 Like
Gabarosik
Helping Hand
Opcje
Nie dawno zostałem posiadaczem samsung galaxy watch 4 clasic ale po 3 tygodniach szwankuje nie pokazuje ani kalorii ani czasu aktywności zacina się nie chce czasami się włączyć co mam robić????
Iść na reklamację czy co mam robić??
0 Like
Gabarosik
Helping Hand
Opcje
Proszę o szybką rade
0 Like
cyberman
Troubleshooter
Opcje
Zrób najpierw factory reset w zegarku. Odlacz go od telefonu i dodaj jeszcze raz.
0 Like
cyberman
Troubleshooter
Opcje
A zobacz co najbardziej obciaza baterie w zegarku. Z pomocam samsung wearables mozesz to zrobic.
0 Like
Gabarosik
Helping Hand
Opcje
Ok sprawdze
0 Like