19-06-2019 11:21 AM
Cześć . Mam pytanie .
Kiedyś gdy włączałem spacer + gps obracając tarczę w prawo jako ostatnia opcja pojawiała sie MAPA z moją lokalizacją . Teraz tego nie mam . Można jakoś tą opcje właczyć ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
27-06-2019 09:15 PM
Cześć @przemko1980,
Sprawdziłam to u siebie i jest dokładnie tak jak piszesz - po obrocie tarczy nie ma mapki z lokalizacją. Nie odnalazłam też ustawień, które mogą mieć na to wpływ.
Pozostaje czekać na kolejną aktualizację. Możesz też zgłosić sugestie przez aplikację Galaxy Wearable (Trzy poziome kreski w lewym górnym rogu > Kontakt z nami > Raporty o błędach).
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.
20-06-2019 01:32 PM
Cześć @przemko1980,
Zastosuj poniższe instrukcje.
W telefonie przejdź do:
Ustawienia -> Aplikacje -> S Health -> Domyślna pamięć -> Wyczyść Pamięć i Wyczyść Dane
2. Teraz po uruchomieniu S Health należy zaznaczyć wszystkie zgody i koniecznie przy ekranie "Informacje o lokalizacji" kliknij "Wyślij".
W zegarku:
Aplikacja Ustawienia -> Aplikacje -> Uprawienia -> S Health -> Zaznaczamy "Lokalizacja".
Aplikacja Ustawienia -> Aplikacje -> Uprawienia -> Aplikacje systemowe -> Map Control -> Zaznaczamy "Lokalizacja".
Aplikacja Ustawienia -> Aplikacje -> Uprawienia -> Aplikacje systemowe -> Usługa niestandardowa -> Zaznaczamy "Lokalizacja".
Wyłącz i włącz telefon i zegarek.
W S helath w zegarku, gdy zaczynasz trening, np. "Kolarstwo", po prawej stronie jest ikona przedstawiająca kółko zębate. Tam warto zmienić ustawienia lokalizacja na "Duża dokładność".
Daj znać, czy powyższe instrukcje przyniosły pozytywny efekt!
24-06-2019 08:17 PM
Niestety. Po aktualizacji jest brak ścieżki
Aplikacja Ustawienia -> Aplikacje -> Uprawienia -> Aplikacje systemowe -> Usługa niestandardowa -> Zaznaczamy "Lokalizacja".
oraz brak przeglądu wszystkich dyscyplin sportowych jak kiedyś było zdjęcie 1 "
26-06-2019 01:46 PM
Niestety . Nie zmieniło sie nić . Porada jest na starsze aktualizacje .
27-06-2019 09:15 PM
Cześć @przemko1980,
Sprawdziłam to u siebie i jest dokładnie tak jak piszesz - po obrocie tarczy nie ma mapki z lokalizacją. Nie odnalazłam też ustawień, które mogą mieć na to wpływ.
Pozostaje czekać na kolejną aktualizację. Możesz też zgłosić sugestie przez aplikację Galaxy Wearable (Trzy poziome kreski w lewym górnym rogu > Kontakt z nami > Raporty o błędach).
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.
07-01-2020 01:39 PM
19-02-2020 05:02 PM
Witam serdecznie,
Mam te same problemy. Gps wlaczony, ustawilem dla konkretnych aktywnosci dokladniejsza lokalizacje a mimo wszystko przy automatycznym wykryciu altywnosci nie ma dokladnej mapy, tylko okolice.inaczej sprawa ma sie jak wlacze aktywnosc recznie wtedy wodze dokladna trase.
Ktos ma rozwiazanie? Chcialby aby zawsze pokazana byla dokladna trasa nie tylko okolice
20-02-2020 12:57 PM — edytowano 20-02-2020 12:57 PM
@Markoslu, Tak to działa. Zgodnie z opisem dostępnym na zegarku automatycznie wykryte treningi będę mieć zarejestrowaną tylko przybliżoną lokalizację.
Włącz opcję Lokalizuj automatycznie, aby rejestrować przybliżoną lokalizację, gdy chodzisz lub biegasz.
W ustawieniach Samsung Health na zegarku w zakładce Wykrywanie treningu musisz mieć włączoną funkcję Nagrywaj lokalizację.