Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy watch 4 sterowanie multimediami

(Temat utworzony: 04-04-2022 10:25 PM)
2294 Wyświetlenia
JAROjarek
Explorer
Opcje

Podczas słuchania spotify lub oglądania youtuba na smartfonie wyświetla mi się na zegarku mimo wyłączenia funkcji sterowania multimediami. Czy można to wyłączyć.

0 Like
33 Odpowiedzi
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Opcja "Pokaż funkcje sterowania multimediami" odpowiada za automatyczne pojawienie się panelu sterowania po rozpoczęciu odtwarzania multimediów. Jeśli chodzi o niebieską ikonę nutki na dole, to nie ma możliwości jej wyłączenia lub edycji. Co ciekawe w poprzednich modelach można było całkowicie wyłączyć ikonę pojawiającą się na dole tarczy, a także zmienić jej położenie. Niestety w Watch 4 nie widzę takich opcji.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@JAROjarek  proszę pokazać zdjęcia lub zrzut ekranu jak to dokładnie wygląda na zegarku 

Adasiek74
Pioneer
Opcje

Ja wyłączyłem kontener sterowania mediami przez ADB, nie da się już sterować z poziomu zegarka lecz niestety mimo wszystko mała ikonka na dole nadal się pojawia. Tym sposobem też usunąłem całkowicie asystenta bixby który w polsce jest bezużyteczny. Bateria taki standard mimo to. po całym dniu ok. 50% baterii przy cały czas włączonej lokalizacji, NFC oraz badaniu snu. 

0 Like
Pietrek_xD
Pioneer
Opcje

Siemka mam pytanko a mianowicie mam Galaxy Watch 5 (44mm) i mam słuchawki Galaxy Buds 2 pro i gdy włączę odtwarzanie muzyki na przykład na słuchawkach lub na telefonie odtwarzanie również pokazuje się też na zegarku co ma duży wpływ na baterie Czy da się coś z tym zrobić? Bez rozłączania połączenia bt w smartwatchu?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pietrek_xD  Cześć 

Najlepsze rozwiązanie i Najlepszy dźwięk uzyskamy parując słuchawki z telefonem a zegarka używając do sterowania multimediami. 

cyberman
Troubleshooter
Opcje
Nie wiem jak jest dokładnie na Galaxy Watch 5 ale na poprzednich wersjach zegarka nie dało się tego wyłączyć. Zawsze gdy odtwarzasz jakieś multimedia masz na zegarku funkcje do do sterowania nimi.
Myślę że dużo baterii to nie zużywa.
AdamX
Explorer
Opcje
Nie da się tego wyłączyć. Ale nawet jeśli byś chciał to pytanie dlaczego? Przecież to jedna z fajniejszych udogodnień. Jeżeli nie da się tego wyłączyć to z skąd wiesz że ci to baterię drenuje? Według mnie na moim zegarku kompletnie nie ma to wpływu na baterię. Być może są jakieś inne czynniki przez które bateria szybciej ci schodzi.
0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Powiem szczerze że nigdy nad tym się nie zastanawiałem ale z drugiej strony Po co kupować tak drugi sprzęt i wyłączać w nim najfajniejsze funkcje. Na przykład Mega mi się podoba jak łączy się mapy Google idzie się pieszo to mapa pokazuje się na zegarku i nie trzeba cały czas zergać na telefon o której aktualizacji zostało to wyłączone domyślnie ale udało mi się to znaleźć odpaliłem i działa z powrotem Ja jestem mega z tego zadowolona. Na przykład mega przydaje się sterowanie multimediami jak sparuję sobie głośnik JBL który leży na przykład w wózku i z dziećmi na spacer i sterowanie mam na wierzchu nie muszę sięgać po telefon ani głośnik. Wydaje mi się że jak Przeglądałem funkcję zegarka albo telefonu dało się to wyłączyć i ta funkcja nazywała się chyba Steruj multimediami za pomocą zegarka i chyba się dało to wyłączyć Ale nie pamiętam czy na pewno i gdzie to widziałem możesz pokopać w opcjach.
0 Like
Wodi1
Voyager
Opcje
Jak najbardziej da się to wyłączyć w opcjach zegarka. Wyświetlacz, pokaż funkcje sterowania multimediami