Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Watch 4 (Classic), problem z baterią

(Temat utworzony: 09-10-2021 06:37 PM)
1412 Wyświetlenia
RediOne1
Journeyman
Opcje
Witam,
Mniej więcej od tygodnia, a dokładniej od 5 października moje dwa zegarki Galaxy Watch 4 40mm LTE i Classic 46mm LTE wytrzymują znacznie krócej na baterii.

Galaxy Watch 4 sparowany z Samsungiem S20.
Galaxy Watch 4 Classic sparowany z Samsungiem S21.

Wcześniej dawały radę przeżyć na jednym ładowaniu przynajmniej 24h - nawet z monitorowaniem 1.5h treningu w ciągu dnia.

Obecnie umierają już po 15h, nawet bez treningu.

Czy ktoś ma może podobny problem?

Tego dnia połączyłem aplikację Samsung Health z Platforma Zdrowotna, ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie 🤷
0 Like
Przejdź do rozwiązania
13 Odpowiedzi
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Ja u siebie miałem podobną sytuację i będę szczery, że nic nie udało się zrobić. Można oddać na gwarancję jeżeli dalej obowiązuje. Na zegarki, to chyba 12msc tylko.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@JaAdam, czy po hard resecie wgrywałeś kopię zapasową? Generalnie po ponownym skonfigurowaniu zegarka musi on na nowo nauczyć się wzorców użytkowania, tak jak smartfon.

@FG_Test23, gwarancja na zegarki również jest 2 lata.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Gabarosik
Helping Hand
Opcje
Siema mam problem ostatnio bateria w zegarku moim zaczęła bardzo szybko rozładowywać się zazwyczaj bateria trzymała 3 dni a teraz ledwo co 16 godzin trzyma
Pozdrawiam i proszę mi powiedzieć dlaczego tak się dzieje
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Czwórka ma już swoje lata, ma prawo już umierać powoli, chociaż jeśli trzymała 3 dni, to znaczy, że praktycznie wszystko w zegarku było wyłączone, bateria miała mało cykli ładowania, więc powinna jeszcze mieć przynajmniej 80% pojemności... mój w4c kupiony tuż po premierze jak był nowy trzymał 30h teraz trzyma 28h (przy włączonym wszystkim poza AOD)... a ładowany był prawie codziennie.
Więc albo włączyłeś jakaś prądożerną funkcje, albo umiera akumulator i pora do serwisu (odradzam samodzielną wymianę)

Ja bym spróbował zrobić mu reset do ustawień fabrycznych, bez przywracania danych, ustawić ręcznie wszystko na nowo i sprawdzić jak będzie... (tylko dać mu z tydzień na nauczenie się wszystkiego na nowo)
0 Like