Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 4 /Classic jak wyłączyć automatyczne włączanie map Googla

(Temat utworzony: 18-09-2021 12:16 PM)
4535 Wyświetlenia
Darnieba
Student
Opcje
Witajcie, pewnie większość użytkowników najnowszych zegarków Samsunga irytuje się gdy za każdym razem co załączycie nawigację na smartfonie zegarek samoczynnie zaczyna pokazywać wskazówki dojazdu na wyświetlaczu.  
Okazuje się że da się to ograniczyć/wyłączyć automatyczne pokazywanie wskazówek dojazdu. 
W tym celu musicie wyłączyć bluetooth w telefonie aby zegarek go nie widział. Następnie na zegarku wchodzicie w mapy i klikacie na wyszukiwanie (lupa). Zjeżdżacie na sam dół, aż pokażą się ustawienia. Klikacie i pojawia się panel "automatyczne uruchamianie". Do wyboru są 3 tryby, samochodowy, rowerowy i pisze. Mnie interesowało wyłączenie najbardziej tryb samochodowego. Po ponownym włączeniu bluetooth w telefonie i uruchomieniu nawigacji na smartfonie na zegarku pojawią się co prawda ikona nawigacji na dole tarczy, ale same wskazówki nie włączają się automatycznie. 
Pozdrawiam
4 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Darnieba  Witam 

Dzięki za poradnik, mamy już na ten temat informacje w tym wątku:

https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/galaxy-watch-4-uruchamianie-map-przy-nawigacji-z-telefon... 

Darnieba
Student
Opcje
Trochę kiepski tytuł ma bo sporo szukałem ale na taką nazwę wątku bym nie wpadł. Mój post jest 2 dni a ma połowę wejść tego co tamten który jest od prawie 2 tygodni
0 Like
OlekP
First Poster
Opcje

Witam a jak ustawic zeby zegarek nie załączał np netflixa jak ogladam na telefonie ??bo z automatu wlacza sie tez na zegarku i zżera baterie 🤨

0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@OlekP sprawdź, czy masz włączoną funkcję sterowania multimediami:
Ustawienia> Wyświetlacz> Pokaż funkcje sterowania multimendiami.

0 Like