Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy watch 4 46mm błędne ciśnienie atmosferyczne

(Temat utworzony: 05-04-2022 08:25 AM)
1205 Wyświetlenia
Kamyl
Journeyman
Opcje
Witam mam problem mianowicie mój smartwath pokazuje błędne ciśnienie atmosferyczne tzn. Pokazuje cisnienie całkowicie różne od faktycznego ciśnienia które pokazuje barometr. Ciśnienie jest o wiele niższe od faktycznego. Czy to wina ustawień czy poprostu jest to tak bardzo niedokładne i poprostu gadget.
0 Like
8 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kamyl  Witam 

Czy po ponownym uruchomieniu zegarka dalej pokazuje błędne Ciśnienie?

0 Like
Kamyl
Journeyman
Opcje
Tak po resecie zegarka dalej błąd jest spory był reset systemowy robiony (dwa boczne przyciski reboot) dalej tak samo zegarek czysty nie zalany niczym od nowości problem jest
0 Like
LukaszW
Expert
Opcje

@Kamyl, pamiętaj o tym, że instrukcja wskazuje otwory na obudowie, którymi dostaje się powietrze do barometru - drobinki wody lub ciał stałych w tym obrębie mogą powodować błędne odczyty - podsumowując, polecam podjąć próbę przeczyszczenia zegarka z zewnątrz, gdyż jest to bardzo prawdopodobny scenariusz.

Mighn
Big Cheese
Opcje
Tak, mam tak samo, u mnie błąd jest stały. Niestety nie ma opcji kalibracji barometru. Obawiam się, że Samsung traktuje to tylko jako czujnik różnicowy do pomiaru zmian wysokości podczas treningu a nie jako barometr jako taki 😕
0 Like
Kamyl
Journeyman
Opcje
Jeśli jest dostęp do internetu stały poprzez czy wifi czy też sim to dlaczego nie pobiera aktualnego ciśnienia faktycznego i opcjonalnie jako czujnik różnicy do pomiaru podczas treningu to raczej nie problem by dodać takie ciśnienie faktyczne z internetu wraz z aktualizacja pogodowa wbudowana
0 Like
Miro5
Student
Opcje
Witam serdecznie gdzie mogę znaleźć barometr po drugie mam trudności pomiarem ciśnienia po drugie klatkuje się kolory zegarek do niczego
0 Like
LukaszW
Expert
Opcje

@Miro5 po wejściu w Galaxy Wearable pojawi się opcja Sklep - tam wpisz Barometr i ustaw zegarek jako urządzenie. Pojawią Ci się różne aplikacje dostępne na ten system, z których możesz skorzystać. :winking-face:

Kolejne pytanie musisz rozwinąć, abyśmy mogli Ci pomóc. :smiling-face: 

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Miro5, Ciśnienie atmosferyczne można zobaczyć w aplikacji Kompas po przewinięciu o dwie plansze w dół.

https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/wysoko%C5%9Bciomierz-barometr-w-galaxy-watch-4/m-p/39030...