Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 3 aplikacja

(Temat utworzony: 13-02-2021 08:47 AM)
727 Wyświetlenia
Banan52
Troubleshooter
Opcje
Szukam kompasu do watch 3 , oczywiście darmowego który będzie działał bez telefonu .
5 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Banan52 z darmowym to będzie problem. Przy tego typu aplikacjach deweloperzy cenią swoją pracę.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Banan52
Troubleshooter
Opcje
a odpłatna , czy GW3 ma igłę magnetyczną, czy tylko po gps??
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Banan52, Zegarki Galaxy nie posiadają magnetometru w związku z czym aplikacje typu kompas, wymagają działającego GPS do poprawnego wskazania kierunku świata.

Banan52
Troubleshooter
Opcje

...i jeszcze jedno pytanie do znawców , nurtuje mnie to od początku serii GW , G . Active i innych . Skoro zegarek posiada moduł barometr i gps  , to dlaczego aplikacja alti barometer firmy SAMSUNG nie działa  niezależnie od telefonu , przecież to nie ma sensu , no chyba że  żaden z tych zegarków  nie posiada fizycznego modułu barometru a jest to tylko ściema marketingowa . Mam jeszcze zegarek Suunto 7 i baro , żeby korzystać z wysokościomierza , wcale nie muszę mieć przy sobie telefonu , ktoś mi odpowie o co tutaj kaman ?????

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Banan52, Możesz korzystać z tej aplikacji bez połączenia z telefonem, ale wtedy musisz ją ręcznie skalibrować. Automatyczna kalibracja wymaga połączenia z telefonem, a konkretniej z siecią. Podejrzewam, że z sieci pobierane są referencyjne wartości ciśnienia oraz wysokości, dla Twojej lokalizacji. W pewien sposób jest to wyjaśnione przy pierwszym uruchomieniu aplikacji.