Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Fit3 blokuje się i resetuje po wejściu w aplikacje Samsung Health

(Temat utworzony: 28-02-2024 07:52 PM)
1359 Wyświetlenia
skopek
Student
Opcje
Cześć,

Nowo zakupiona opaska #GalaxyFit3 blokuje się i po chwili resetuje przy wejściu w kafelki, jeśli jednym z kafli jest jakiś z Samsung Health (ćwiczenia, tętno itp.). To samo się dzieje, gdy wybiorę Samsung Health z ekranu aplikacji. Wszystkie inne funkcje działają sprawnie. Czy jest to znany problem?

Nie wiem, czy powinienem zwrócić opaskę, dać do serwisu lub po prostu czekać na aktualizację.

Dla kontekstu:
- wersja oprogramowania: R390XXU0AWLL/R390XXU0AWLL/
- model opaski: SM-R390NZAAEUE
- połączony telefon: Samsung A70

UPDATE
Wykonałem jeszcze jeden reset do ustawień fabrycznych i przed połączeniem z telefonem poczekałem ok. godziny. Teraz działa jak trzeba 😕
Poziom baterii był wtedy poniżej 15% ale nie wiem czy to miało znaczenie.

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@skopek, Jesteś pierwszym użytkownikiem zgłaszającym ten problem. Proponuję przywrócić ustawienia fabryczne z poziomu opaski i ponownie ją skonfigurować

Ustawienia --> Informacje o opasce --> Informacje o oprogramowaniu --> stuknij 5 razy na wersję oprogramowania --> na samym dole wybierz Reset --> Reset

20240228_204037.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@skopek, Jesteś pierwszym użytkownikiem zgłaszającym ten problem. Proponuję przywrócić ustawienia fabryczne z poziomu opaski i ponownie ją skonfigurować

Ustawienia --> Informacje o opasce --> Informacje o oprogramowaniu --> stuknij 5 razy na wersję oprogramowania --> na samym dole wybierz Reset --> Reset

20240228_204037.jpg

skopek
Student
Opcje
Dzięki za szybką odpowiedź,
Niestety problem nie zniknął, dalej wszystko co związane z Samsung Health blokuje i resetuje opaskę
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@skopek, w takim razie można jeszcze spróbować podejść do najbliższego autoryzowanego punktu serwisowego, możliwe, że sprawę rozwiąże wgranie oprogramowania od nowa: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Spróbuj wejść w ustawienia samej aplikacji Samsung Health i zobacz czy masz zaznaczone tam zezwolenia na wszystkie powiadomienia oraz dostęp do informacji o lokalizacji, aktywności itd. Ten błąd może wynikać z tego, że poprostu nie zezwoliłeś na dostęp do czegoś podczas konfiguracji, a bez tego Samsung Health nie chce się uruchomić.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@skopek, Jeśli masz możliwość, to spróbuj sparować opaskę z innym telefon i sprawdź, czy wtedy problem też będzie występował.

0 Like
szofdani
Pioneer
Opcje

Z tą opaską jest mnóstwo problemów, odradzam zakup, moja leży w szafie, bezużyteczny elektrośmieć, nie działają mi prawidłowo powiadomienia, resetowanie i konfigurowanie od nowa nie pomaga, jeśli komuś nie działa to nie zastanawiać się zwracać póki jest możliwość.

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Reklamacja coś da? Moja się sama zresetowała do fabrycznych, kto ma czas na ustawianie wszystkiego od nowa.....

0 Like