17-04-2020 07:00 PM
Witam!
Przedwczoraj nabyłam kanarkową opaskę Galaxy Fit E. Wszystko krok po kroku zrobiłam tak, jak trzeba, zainstalowałam, dodałam informacje o sobie, itp. Co drugi dzień ćwiczę interwały i chciałabym dowiedzieć się ile palę kalorii. W aplikacji mam do wyboru tylko chód lub bieganie, nie mam treningu dynamicznego. Trochę słabo, bo po to kupiłam ten zegarek.
Druga sprawa to sama aplikacja... Wpisałam, że chcę chudnąć 1kg na tydzień i wyszło, że mam zjadać 600kcal. Okropnie nieintuicyjna i zagmatwana apka. I zdecydowanie wolałabym wersję, gdzie nie muszę pisać nic o posiłkach, od tego mam dietetyka.
18-04-2020 06:36 PM
@Antena, Jedyny sposób rozpoczęcia treningu dynamicznego, to jego automatyczne wykrycie przez opaskę. Nie można go wywołać ręcznie. Automatyczne wykrywanie nastepuje po 10 minutach wykonywania danej czynności.
18-04-2020 08:19 PM
Nawet przy tętnie max nie wykrywa... Baardzo szkoda, że sama nie mogę załączyć tego treningu i bardzo szkoda, że wcześniej nie sprawdziłam, że mogę włączyć sama tylko "chód" i "bieg" w Samsung Health. Opaska w takim wypadku wydaje mi się całkiem niepotrzebna. Czyli jednak trzeba wybrać konkurencję.