Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy fit 2 nie liczy poprawnie kroków

(Temat utworzony: 16-02-2021 08:32 PM)
1874 Wyświetlenia
robson101
Explorer
Opcje

Witam
Mam galaxy fit 2 od grudnia, działał bardzo dobrze, nagle zaczął liczyc jakby 1/3 przebytych kroków i zegarek co jakiś czas się resetował, lub całkowicie wyłączał (zawsze aktulizowałem do najnowszego softu). Oddałem opaskę na gwarancję, po tygodniu otrzymałem nową, działała przez chwile, po aktualizacji do aktualnego softu znowu liczy jakąś znikomą ilość kroków.
  Czy to jest jakiś oficjalny problem i ciekawi mnie czy Samsung o tym wie i czy coś z tym zrobi ?
Chyba, że ktoś tutaj ma rozwiązanie na ten problem.
Pzdr :smiling-face:

0 Like
19 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dzisiaj wystartowała nowa aktualizacja dla opaski Galaxy Fit 2 o oznaczeniu AUC2. Zainstalujcie i dajcie znać, czy zliczanie kroków uległo poprawie.

https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/aktualizacje-oprogramowania-dla-opaski-galaxy-fit-2/m-p/...

0 Like
robson101
Explorer
Opcje

Hej :smiling-face: u mnie działa, wydaje się mi się, że tak jak powinno :smiling-face: takie mam pierwsze wrażenia 

bcrul
Explorer
Opcje
Nie. Jest poprawa, ale to nadal nie działa jak powinno. Muszę klaskać, machać, wybudzać opaskę do liczenia kroków (przed nowym oprogramowaniem nawet to nie działało). Zrobiłem testy i wkrótce napiszę więcej na ten temat. Natomiast, krótko - Samsung Galaxy Fit 2 to *****!
0 Like
robson101
Explorer
Opcje

Niestety to prawda, opaska działa jakby na 80% tego co było przed felerną aktualizacją - pomimo początkowego optymizmu muszę stwierdzić, że dalej nie zrobili tej poprawki dobrze ( braki wychodzą dopiero przy dłuższym użytkowania czyli dzień lub dwa - dalej na tym samym odcinku kilka różnych tel. podało inną wartość niż opaska ) 

robson101
Explorer
Opcje

Witam zrobiłem dzisiaj test - opaska podczas wizyty w sklepie i u mechanika plus noszona od około 9 rano po domu naliczyła 1731 kroków, natomiast telefon w kieszeni tylko był tylko w sklepie plus mechanik 3021 - dla ścisłości dwa tel. pokazały praktycznie tą samą wartość kroków - czyli jednak dalej jest lipa - żeby takiego g..wna nie potrafili dobrze zrobić 

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @bcrul @robson101 

Jeśli opaska źle liczy kroki, warto ją zresetować do ustawień fabrycznych. 

robson101
Explorer
Opcje

Nie pomaga soft jest lipny, sprzęt wyląduje w koszu jak tego nie zmienią, g..wno za 15 zł ze spożywczaka lepiej liczy teraz kroki 

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jeśli masz problem z opaską to udaj się do serwisu.
robson101
Explorer
Opcje

To jest moja trzecia:

- pierwsza nie liczyła kroków i się resetowała mniej co godzinę lub dwie albo całkiem się wyłączyła 

- druga i trzecia nie liczy kroków 

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@robson101 Ale i tak warto pójść.