Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Endomondo problem z GPSem

(Temat utworzony: 05-05-2018 11:47 AM)
5367 Wyświetlenia
Kamyk111
Apprentice
Opcje

Witam

Posiadam zegarek Gear S3 i mam problem z GPSem w Endomondo, działa tylko wtedy gdy jest połączony przez bluetooth z telefonem. Trening synchoronizuje się od razu przy podłaczeniu z telefonem tylko nie wyświetla mi mapa, co do prawidłowego naliczania kilkometrów to jeszcze tego nie sprawdziłem (zegarek posiadam od wczoraj).

Jakaś porada? :winking-face: Po to kupiłem zegarek, żeby biegać bez telefonu :face-with-tears-of-joy:

Pozdrawiam

0 Like
Przejdź do rozwiązania
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A jaką wersję softu masz na zegarku?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
takahe
First Poster
Opcje
3.0.0.2
0 Like
takahe
First Poster
Opcje

Krótki update po kilku testach, resetach. 

1. BT w telefonie on = Endomondo ma problem z fixem GPS.

2. BT w telefonie off = Endomondo długo, bo długo ale łapie sygnał, co więcej pokazuje trasę, bez mapy ale pokazuje. 

3. W tym samym czasie BT on = pojawia się mapa GPS przestaje działać. 

4. BT w telefonie off = po kilku chwilach znajduje trasę, odległość w programie to jakieś bzdury. 

S health działa z BT on, nie sprawdzałem czy zadziała gdy będzie off.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Pojawia się problem komunikacji aplikacji endomondo w wersji na zegarek (tizen) z tą w wersji na telefon (ios). 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
jelonki
Student
Opcje
Hej,
Do dzisiaj problem nie został problem. U mnie Galaxy S3 Gear, iphone 6splus i wielkie nic. Niezaleznie czy zegarek lapie udostepnione wofi z telefonu czy tez nie w ogole nie dziala czyli aplikacja w zegarku nie lapie gps
Pozdrawiam
Robert
posiadacz i użytkownik Gear S3 Frontier
0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@jelonki 

Czy w Samsung Health występuje taka sama sytuacja?

Jeżeli nie, czy kontaktowałeś się z supportem Endomondo w tej sprawie?

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
joannaa
Student
Opcje

Witam,
jestem użytkownikiem Samsung Gear Sport S3 i równiez mam problem z sygnałem GPS podczas korzystania z aplikacji Endomondo. Kilka razy zdażyło się, że zegarek zgubił sygnał w czasie treningu, a jeśli sygnał zostanie przerwany nie ma mowy o samoczynnym znalezieniu go na nowo, trening musi zostać zakończony i rozpoczęty nowy dopiero w chwili gdy ikonka zaświeci się na zielono. Niestety nie zawsze da się to od razu zauważyć więc znaczna częśc może nie zostać zarejestrowana. Również w większości przypadków sygnał jest tracony gdy trening zostanie zapauzowany. Wystarczy przypadkowe kliknięcie przycisku pauza i wstrzymanie treningu na kilka sekund, trening już nie zostanie kontynuowany. Nie ma więc mowy o dłużej przerwie postojowej. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Czy w jakiś sposób można go rozwiązać? 
Dodatkowo chociaż zegarek nigdy nie jest w trybie oszczędzania energii, gdy wyświetlacz jest wygaszony trening nie aktualizuje się na bieżąco. Przypuśćmy, że podczas jazdy na rowerze przez 10km zegarek nie był sprawdzany. Po wybudzeniu wyświetlacza widzimy wyniki z przed 10km, które gdy wyświetlacz jest dłużej włączony powoli samoczynnie narastają, aktualizują się, czasem nie od razu, potrzeba na to dłuższej chwili. Czy i ten problem można jakoś rozwiązać? 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@joannaa a czy poinformujesz nas z jakim telefonem współpracuje twój zegarek?

0 Like
joannaa
Student
Opcje

Samsung Galaxy A40, wcześniej Samsung Galaxy S6, w obu przypadkach bez zmian, ten sam problem

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@joannaa zadaj pytanie endomondo, bo odkkąd pamiętam, to problem był zawsze po stronie aplikacji. 😞

0 Like