05-05-2018 11:47 AM
Witam
Posiadam zegarek Gear S3 i mam problem z GPSem w Endomondo, działa tylko wtedy gdy jest połączony przez bluetooth z telefonem. Trening synchoronizuje się od razu przy podłaczeniu z telefonem tylko nie wyświetla mi mapa, co do prawidłowego naliczania kilkometrów to jeszcze tego nie sprawdziłem (zegarek posiadam od wczoraj).
Jakaś porada? Po to kupiłem zegarek, żeby biegać bez telefonu
Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
14-05-2018 04:51 PM
14-05-2018 06:35 PM
14-05-2018 07:21 PM
Krótki update po kilku testach, resetach.
1. BT w telefonie on = Endomondo ma problem z fixem GPS.
2. BT w telefonie off = Endomondo długo, bo długo ale łapie sygnał, co więcej pokazuje trasę, bez mapy ale pokazuje.
3. W tym samym czasie BT on = pojawia się mapa GPS przestaje działać.
4. BT w telefonie off = po kilku chwilach znajduje trasę, odległość w programie to jakieś bzdury.
S health działa z BT on, nie sprawdzałem czy zadziała gdy będzie off.
14-05-2018 07:40 PM
08-08-2019 08:03 PM
09-08-2019 08:34 PM
Czy w Samsung Health występuje taka sama sytuacja?
Jeżeli nie, czy kontaktowałeś się z supportem Endomondo w tej sprawie?
01-09-2019 08:21 PM
Witam,
jestem użytkownikiem Samsung Gear Sport S3 i równiez mam problem z sygnałem GPS podczas korzystania z aplikacji Endomondo. Kilka razy zdażyło się, że zegarek zgubił sygnał w czasie treningu, a jeśli sygnał zostanie przerwany nie ma mowy o samoczynnym znalezieniu go na nowo, trening musi zostać zakończony i rozpoczęty nowy dopiero w chwili gdy ikonka zaświeci się na zielono. Niestety nie zawsze da się to od razu zauważyć więc znaczna częśc może nie zostać zarejestrowana. Również w większości przypadków sygnał jest tracony gdy trening zostanie zapauzowany. Wystarczy przypadkowe kliknięcie przycisku pauza i wstrzymanie treningu na kilka sekund, trening już nie zostanie kontynuowany. Nie ma więc mowy o dłużej przerwie postojowej. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Czy w jakiś sposób można go rozwiązać?
Dodatkowo chociaż zegarek nigdy nie jest w trybie oszczędzania energii, gdy wyświetlacz jest wygaszony trening nie aktualizuje się na bieżąco. Przypuśćmy, że podczas jazdy na rowerze przez 10km zegarek nie był sprawdzany. Po wybudzeniu wyświetlacza widzimy wyniki z przed 10km, które gdy wyświetlacz jest dłużej włączony powoli samoczynnie narastają, aktualizują się, czasem nie od razu, potrzeba na to dłuższej chwili. Czy i ten problem można jakoś rozwiązać?
01-09-2019 09:00 PM
@joannaa a czy poinformujesz nas z jakim telefonem współpracuje twój zegarek?
01-09-2019 09:09 PM
Samsung Galaxy A40, wcześniej Samsung Galaxy S6, w obu przypadkach bez zmian, ten sam problem
01-09-2019 09:37 PM
@joannaa zadaj pytanie endomondo, bo odkkąd pamiętam, to problem był zawsze po stronie aplikacji. 😞