Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Endomondo problem z GPSem

(Temat utworzony: 05-05-2018 11:47 AM)
5317 Wyświetlenia
Kamyk111
Apprentice
Opcje

Witam

Posiadam zegarek Gear S3 i mam problem z GPSem w Endomondo, działa tylko wtedy gdy jest połączony przez bluetooth z telefonem. Trening synchoronizuje się od razu przy podłaczeniu z telefonem tylko nie wyświetla mi mapa, co do prawidłowego naliczania kilkometrów to jeszcze tego nie sprawdziłem (zegarek posiadam od wczoraj).

Jakaś porada? :winking-face: Po to kupiłem zegarek, żeby biegać bez telefonu :face-with-tears-of-joy:

Pozdrawiam

0 Like
Przejdź do rozwiązania
23 Odpowiedzi
Olimpppia
Apprentice
Opcje

Witam, 

Mam podobny problem tel note 9 zegarek gear watch , do tej pory nie było problemów nagle przestał przesyłać i liczyć drogę. Mam info o godzinie długości treningu oraz tętnie ale nie mam mapki ani ilości km tutaj pokazuje --.

To już 2 x się zdarza ostatnio, jak zauważę to wyłączam trening, włączam bez żadnych zmian w ustawieniach i wszystko działa poprawnie. Po czym kilka dni później włączam endomonto i sytuacja się powtarza 😞 

0 Like
MariolaD
Explorer
Opcje

Cześć @Olimpppia,

Na początku sprawdź, czy problem występuje również w innej aplikacji np. Samsung Health.

Zmień też ustawienia lokalizacji na: Ustawienia > Połączenia > Lokalizacja (musi być włączona) > Metody - GPS i sieci bezprzewodowe.

Daj znać jakie są efekty.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like! :smiling-face:

Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.
0 Like
Adik79
First Poster
Opcje

Też miałem ten sam problem tylko z Endomondo inne aplikacje z gps-em działają ( zegarek nie połączony z telefonem. Pomogło następujące działanie  wejdź ustawienia\aplikacje\uprawnienia\aplikacje systemowe\gps-log-service  włącz lokalizacja, osobiście włączyłem wszystko co w tym menu się znajdowało i działa, od razu po uruchomieniu endomondo łączy się z gps-em

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Adik79  Dzięki za informacje 👍

0 Like