Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak niektórych funkcjonalności w Galaxy Watch 5

(Temat utworzony: 21-12-2022 02:35 PM)
2225 Wyświetlenia
Grz3chu
First Poster
Opcje

Witam jestem świeżym posiadaczem najnowszego zegarka Samsunga. Mój telefon z jakim go paruje to Xiaomi Mi 10. Od początku widziałem, że EKG czy natlenienie nie będą współpracować z moimi telefonem.  Jednak jest jeszcze parę opcji które powinny być a nie ma. 

1. Nie mogę naładować bezprzewodowo zegarka moim telefonem a posiada on taką funkcję

2. Nie działa asystent Google. Robiłem już wszystko tj zmieniałem język itp itd i dalej nic. Klikam w asystenta, następnie w "wypróbuj", jest komunikat abym kontynuował na telefonie ale nic się nie dzieje. 

3. Powiadomienia z zegarka nie odsyłają do aplikacji na telefonie. Jedyne co się dzieje to że ekran blokady telefonu się włącza i tyle...

4. Nie dostaje powiadomień z WhatsApp i Signal. 

Mam najnowszy system 4.5.

0 Like
13 Odpowiedzi
jerrox
Voyager
Opcje
Robiłeś instrukcje asystenta zgodnie z tym filmikiem ? https://youtu.be/p8SAwZ72XuY
Grz3chu
First Poster
Opcje

Tak. Nic z tego 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Grz3chu  Witam

Proszę zapoznać się z poniższym poradnikiem:

https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/watch-4-google-assistant-w-polsce-poradnik-aby-dzia%C5%8... 

Dodatkowo Oprogramowanie telefonu może zbyt mocno ubijać aplikację Galaxy Wearable. Proszę ustawić aby aplikacja nie był usypiana.

Grz3chu
First Poster
Opcje

W sumie na tą chwilę to na asystencie najmniej mi zależy. Najbardziej na punkcie 3 i 4. 

Screenshot_2022-12-21-18-23-03-540_com.miui.securitycenter.jpg

Screenshot_2022-12-21-18-23-12-086_com.miui.securitycenter.jpg

Screenshot_2022-12-21-18-23-58-296_com.miui.securitycenter.jpg

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Grz3chu  powiadomienia powinien normalne działać jeżeli są jakiekolwiek problemy to albo coś jest nie tak w ustawieniach samej aplikacji w kwestii powiadomień lub po prostu jest problem ze współpracą z telefonem marki Xiaomi

0 Like
ligaro
Pathfinder
Opcje
Witam. Jak to jest z połączeniem smart watch z markami innych telefonów? Konkretnie chodzi mi o galaxy watch 5 pro i telefon xiaomi. Słyszałem że nie działa ekg, pomiar ciśnienia etc... Ile w tym prawdy? 
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ligaro  Witam

Tak, to prawda, te funkcje działają tylko z telefonami Samsung.

Zrzut ekranu 2022-12-24 231724.png

Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Prawdy w tym sporo ponieważ zegarek pokazuje pełnie swoich możliwości tylko z urządzeniami Samsunga. Wiele firm ma podobną politykę jeśli chodzi o kompatybilność tego typu sprzętu. Nie daleko pada Samsung od jabłoni 😜

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Long1967
Pioneer
Opcje
Zanim nabyłem ten model czytałem że można połączyć zegarek z każdym fonem z androidem o określonych parametrach, o I 2200 zł poszło w piach bo jednak połączenie to nie to samo co możliwość korzystania z wszystkich opcji. Telefon Motorola i po połączeniu , działa wszystko oprócz EKG i pomiaru cisnienia SKANDAL WSTYD I OSZUSTWO, to są już ch7ba stałe praktyki samsunga, tak jak nie informuje o tym że jak masz tatuaż to nic nie działa, a może jest jakiś sposób na pomiaru ekg na motoroli za pomocą 5 PRO
0 Like