Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak mapy po ćwiczeniu

(Temat utworzony: 20-04-2019 10:33 AM)
14080 Wyświetlenia
Krzysiek818
First Poster
Opcje

Witam, 

Posiadam gear fit 2 oraz Galaxy s8. Po wykonanym ćwiczeniu np. Kolarstwo, nie pokazuje mi mapy przebytej trasy w S Health. Problem wystąpił nagle, wcześniej wszystko działało. Dodam jeszcze, że zarys mapy wyświetla się na zegarku bez problemu. (mój brat ma gear sport i s9, i ma ten sam problem) 

0 Like
8 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli chodzi o przeszłe treningi, to mapa wyświetla się bez problemu.

trening.jpg

Później spróbuje wykonać nowy trening z włączonym GPS i dam znać czy mapa się wyświetli.

Na początek spróbuj wyczyścić dane aplikacji S Health. Nie zapomnij tylko o wcześniejszym utworzeniu kopii zapasowej danych. Możesz, to zrobić programem Smart Switch lub przez aplikację S Health --> 3 kropki --> Ustawienia --> Konto Samsung account --> Synchronizuj teraz

MarKuf76
Journeyman
Opcje

A spróbuj to teraz udostępnić. Wtedy nie widać tej mapy. 

0 Like
emdzej
First Poster
Opcje

mam ten sam problem. 

po uruchomieniu treningu na zegarku, w aplikacji samsung health nie widać mapy z biegu.

Udało Ci się go rozwiązać?

0 Like
Krzysiek818
First Poster
Opcje

Udało się, ale niestety nie pamiętam jak to należało rozwiązać, albo w zegarku albo w aplikacji Samsung Health 

0 Like
MarKuf76
Journeyman
Opcje

nie udało mi się tego rozwiązać 

0 Like
emdzej
First Poster
Opcje

problem idzie dalej. nie tylko nie importuje mapy, co w ogóle nie łączy się z gpsem ( w telefonie). Na zegarku znaczek lokalizacji ( zielona pinezka) mruga i  nie łączy się. Po resecie zegarka  połączył się ( na telefonie pokazało się, że gps telefonu działa) ale problem wrócił i znowu nie łączy. 

Ktoś pomoże?

0 Like
IgorM
Navigator
Opcje
W takim wypadku może spróbuj wysłać do nas raport o błędach w apliakcji Samsung Health.  W aplikacji należy wybrać 3 kreski > Ustawienia >  "Kontakt z nami". Dział techniczny zweryfikuje wtedy logi systemowe aplikacji i otrzymasz odpowiedź w aplikacji Samsung Members.
0 Like
Mundzios
First Poster
Opcje
aby wyswietlal ci mape po synchronizacji zegarka z telefonem musisz na zegarku wejsc w Samsung Health > ustawienia > wykrywanie treningu > nagrywaj lokalizacje. I jiuz dziala! sprawdzilem.