Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokowanie ekranu

(Temat utworzony: 16-12-2024 08:51 PM)
259 Wyświetlenia
Zborciu
Apprentice
Opcje
Witam.
Czy istnieje możliwość włączenia ręcznej blokady ekranu. Mam ustawiony wzór który pięknie działa ( np jak ściągam zegarek z ręki) jednak jak zegarek jest na ręce i zdejmę blokadę żeby np. przeczytać powiadomienia to już blokada nie wraca ( no chyba że znowu zdejmę zegarek z ręki). Chciałbym móc samodzielnie włączyć blokadę ekranu bo dość często mając rękawy długie lub zakładając rękę na rękę na ekranie zegarka co chwilę coś się przełącza bo coś ( ręką lub rękaw) dotyka ekranu. Z góry zaznaczam że nie chodzi mi o blokowanie prze wodą ( zdjęcie tej blokady wiąże się z dźwiękiem którego nie mogę mieć wtedy kiedy korzystam z zegarka). Czy da się jakoś ręcznie włączyć blokadę ekranu?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam niestety nie ma opcji ręcznego blokowania ekranu zegarka.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam niestety nie ma opcji ręcznego blokowania ekranu zegarka.
Zborciu
Apprentice
Opcje
No coż. Szkoda. Uważam że jest dość potrzebna. Niezamierzone włączenie ekranu przynajmniej w moim przypadku jest nader częste ( kilkadziesiąt razy dziennie )
jredflow
Explorer
Opcje
A nie prościej w ustawieniach ekranu zegarka wyłączyć opcję "wybudź dotykiem ekranu"?
0 Like
Zborciu
Apprentice
Opcje
Nie, dlatego że ja chcę aby jak go świadomie dotykam to robił to co chce.
Szakal8666
First Poster
Opcje
Witam a ja miałem ustawione tak że kiedy miałem zegarek na ręce wybudzałem go za pomocą ruchu nie było żadnej blokady. Blokada ekranu wlaczala się tylko wtedy jak zdjąłem zegarek z ręki po aktualizacji zegarka włącza mi się kod PIN nawet wtedy kiedy jest na ręce i nie umiem tego wyłączyć. Ktoś moze wie jak to zrobić?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Szakal8666 Prawdopodobnie problem z czujnikiem - nie wykrywa, że sprzęt jest na nadgarstku. Spróbuj zrobić miękki reset zegarka poprzez wciśnięcie obydwu przycisków przez około 15-20 sekund. Upewnij się też, że zegarek mocno przylega do nadgarstka.

Szakal8666
First Poster
Opcje
Zegarek zaczął tak robić po ostatniej aktualizacji wcześniej wszystko śmigało jak trzeba zrobię reset zobaczę dzięki za podpowiedź
0 Like