Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria w Galaxy Fit 3

(Temat utworzony: 16-03-2024 06:48 PM)
3699 Wyświetlenia
Bzioom
Pioneer
Opcje
Po naładowaniu do 100% poziom baterii spada do 92% w mgnieniu oka. Wystarczy parę minut. Od tych 92% jakby się stabilizuje. Przy pierwszym ładowaniu w pierwszym dniu użytkowania bateria naładowana do 100% zachowywała się normalnie. Ma ktoś z Was coś podobnego? Ile czasu u Was trwa ładowanie opaski? 
Przejdź do rozwiązania
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ale nie musi mieć. Ja telefonu nie ładuje żadnym szybkim ładowaniem tylko normalnym. Ale zauważmy ze bateria w tel. ma np 5000 pojemności a w opasce 200 . To chyba tak mała pojemność powinno się w kilkanaście minut naładować max do pół godziny.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Matinek  Chyba nigdy nie miałeś żadnej opaski innego producenta? Jak miałem Mi Band 5 też ma mniejszą baterię (125) od Fit 3 a czas ładowania był do 2 godzin.

0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
W tej chwili pisałem ogólnie bez porównywania, że tak małe ogniwa powinny ładować się szybko.
A co do porównania to co innego, miałem do czynienia z mi band 4 a teraz mam jeszcze na test Huawei band 7. Nie pamiętam ile się ładował mi band, Huawei sprawdzę jak się wyczerpie. Ale jak sam wspomniałeś masz inne doświadczenia u ciebie fit 3 się ładuje szybciej a jak widzisz u mnie ładuje się dłużej. Więc w mojej ocenie mogę uważać że jest gorzej.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Matinek  Czas ładownia od 26 do 100%  wyniósł 55 min przy użyciu powerbanka  Samsunga EB-P3300XJEGEU. Wydaje mi się, że przy ładowaniu z portu USB-C laptopa jest podobny czas. Jak u ciebie jest dłuższy, to albo jest coś nie tak z opaską lub kablem do ładowania.

Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ładuje oryginalna ładowarką i kablem od telefonu, więc raczej wszystko jest ok. Może jakby była mocniejszą to by było szybciej , moja ma 10W tyle że samsung powinien podać dokładne parametry do ładowania jak nie dodaje ładowarek.
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Nie wiem czy ostatnia aktualizacja coś zmieniła czy może po poprzednim ładowaniu reset czy jak. Ale kolejne ładowanie wyniosło już tylko 1g i 15 minut a czas działania dwa tygodnie. Tragedii nie ma ale Huawei który miałem okazję w tym samym czasie testować działa dużo dużo dłużej a i nawet czas ładowania jest trochę krótszy. Ogólnie opaska jest ok ale następnym razem bym już nie kupił chyba że kolejna była by lepsza zwłaszcza czas działania.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Więcej nie wyciśniesz na tej opasce jak 2 tygodnie.

Matinek
Troubleshooter
Opcje
Już to wiem i to nie za dużo używając, bez łączenia z telefonem. Huawei który mam do porównania praktycznie drugie tyle wytrzyma czyli do miesiąca i to jest wynik którego samsung powinien się uczyć. Może powinien nać oprogramowaniemn popracować czy nad czym nie wiem, może no wina elektroniki użytej że tak mało trzyma.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak dla mnie ładowanie 2 raz w miesiącu to żaden problem i nie narzekam. Mój stary Mi Band5 też działał max 14.15 dni. Poza tym cały czas mam połączoną opaskę z telefonem przez 24H.

0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
No tragedia nie ma ale fakt jest ze da się lepiej zrobić to jak konkurencja może. Ja nie mam połączonego wtedy pewnie krócej by trzymało.
0 Like