Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria w Galaxy Fit 3

(Temat utworzony: 16-03-2024 06:48 PM)
3689 Wyświetlenia
Bzioom
Pioneer
Opcje
Po naładowaniu do 100% poziom baterii spada do 92% w mgnieniu oka. Wystarczy parę minut. Od tych 92% jakby się stabilizuje. Przy pierwszym ładowaniu w pierwszym dniu użytkowania bateria naładowana do 100% zachowywała się normalnie. Ma ktoś z Was coś podobnego? Ile czasu u Was trwa ładowanie opaski? 

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Bzioom
Pioneer
Opcje
Problem rozwikłany. Okazało się, że to wina ładowarek. Ładowarka motoroli 10w i ładowarka samsung 5w z użytym adapterem baseus USB-A - USB-C nie sprawdza się. Trzeba było użyć ładowarki samsung 45w z bezpośrednio wpiętym kablem do ładowania opaski.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

42 Odpowiedzi
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Hej,
nie zauważyłem takiego problemu, dzisiaj po naładowaniu z 42% do 100 % (około godzina) po 8 godzinnym użytkowaniu z włączonymi treningami nic mi nie spadło, nadal mam 100%. W ustawieniach wyłącz bateriożerną opcję Wykrywanie upadków, możesz też wyłączyć wykrywanie pulsu co 10 minut
Bzioom
Pioneer
Opcje
Wszystko mam powyłączane. Może tak nietypowo uformowała się ta bateria? Jakiej ładowarki używasz?
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Ja podłączam do komputera bo nie mam ładowarki przystosowanej do USB C. Jeśli Ci to przeszkadza to możesz im to zareklamować
vayneh
Pioneer
Opcje
Ja ładuje swojego fita co niedzielę, i zawsze ma przed podłączeniem 20-30%. Nie używam AOD, kilka powiadomień, czasem pogodę zerkne, minutnik. Mierzenie snu i pulsu mam domyślnie włączone.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bzioom, Nie zauważyłem u siebie takiego problemu. Po przespanej nocy i potem 2 godzinach noszenia z AoD bateria spadła ze 100 do 95%. Proponuję odczekać tydzień i być może sytuacja ulegnie poprawie.

Rozwiązanie
Bzioom
Pioneer
Opcje
Problem rozwikłany. Okazało się, że to wina ładowarek. Ładowarka motoroli 10w i ładowarka samsung 5w z użytym adapterem baseus USB-A - USB-C nie sprawdza się. Trzeba było użyć ładowarki samsung 45w z bezpośrednio wpiętym kablem do ładowania opaski.
tommo1982
Pathfinder
Opcje
Sporo się mówi o krótkim czasie pracy Fit 3 na baterii. Sam także mam zastrzeżenia od zakupu, a po aktualizacji większych zmian nie widzę. Tak sobie dyskutując z użytkowniem forum, postanowiłem w końcu sprawdzić ile dni opaska wytrzyma na ładowaniu. Zachęcam innych do dzielenia się swoimi pomiarami.

Mam wgrany najnowszy soft, po resecie do fabrycznych ustawień. Opaski używam jako zegarek i krokomierz poza domem, czyli jakieś 9h dziennie na ręce 5 dni w tygodniu. Z reguły nie łączę z telefonem. Wszystkie pozostałe funkcje są wyłączone. Takie jak AoD, mierzenie tętna, snu, itp.

1. Pierwszy cykl 100-0%:
- 14.06.24 do 100%, 21.06.24 do 0%
Sparowana może z 4 razy, raz aby sterować Spotify.

2. Drugi:
- 22.06.24 do 100%
0 Like
m4tekt
Voyager
Opcje
Mojej kobiecie trzyma 7 dni.
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Moim osobistym zdaniem ten czas jest przeciętny, ale nie jest jakiś tragiczny. Mówię to oczywiście jako osoba, która nie posiada Galaxy Fit3, ale patrząc na recenzje konkurencji, to tam 10-12 dni, z czego też jednak trochę mniej funkcji.

Ja mam osobiście Galaxy Watcha, samych smartwatchy od Samsunga używam już od 2 lat i taki czas byłby marzeniem, ale jednocześnie z krótkim czasem wiążą się funkcje. Jeżeli przy treningach i sparowaniu z telefonem taka opaska byłaby w stanie wytrzymać 7 dni, to byłby to moim zdaniem przeciętny wynik. Tutaj opisujesz ten czas przy braku tej funkcji, więc sytuacja już nie wygląda aż tak kolorowo.

Producent zapewnia 13 dni bez ładowania, a opaska oferuje funkcje z Galaxy Watch. Ludzie czasem oczekują cudów, a naprawdę jeśli chce się mieć dobrą opaskę sportową w dobrej cenie, to trzeba iść na ustępstwa. Nie ma cudów, ale jest i tak dobrze.

Oczywiście, to taka moja opinia jako obserwatora 🥸.
0 Like