Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Backup Galaxy Watch

(Temat utworzony: 30-11-2018 09:22 AM)
2554 Wyświetlenia
matii
Explorer
Opcje

Mam następujący problem:

Nie jestem w stanie skonfigurować backupu Galaxy Watcha. Otwieram aplikację (Wear) idę do ustawień kopii zapasowej. Aplikacja pokazuje że nie ma żadnych kopii ( co w sumie jest prawdą).

Na samym dole jest wyszarzony napis "Twórz teraz kopię zap." a nad nim w nieskończoność Łączenie (po lewej stronie) i Oblicznie (po prawej) i nic wiecej sie nie dzieje.

Telefon był przywracany do stanu fabrycznego, podobnie zegarek i nic nie pomogło

Any ideas?Screenshot_20181130-091958_Galaxy Watch PlugIn.jpg

0 Like
16 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Naładuj zegarek, włącz wifi i odłóż go na kilka godzi. Kopia powinna zrobić się automatycznie. Startuje po ok 2 godz. bezczynności zegarka. Tak przynajmniej mam w gear S3.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
matii
Explorer
Opcje

oddalic go od telefonu?tak zeby nie mail z nim lacznosci?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Nie to bez różnicy, ma nie być na ręce.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
simon75
Navigator
Opcje

Od wczorajszej "dużej" aktualizacji galaxy watch 4 mam problem z wykonaniem backupu/przywróceniem danych zegarka. Albo wyrzuca komunikat, że brak dancyh do przywrócenia albo błąd połączenia z samsung cloud.....
Screenshot_20220211-195638_Galaxy Watch4 Manager.jpg

Co mam z tym robić ?
Widze ze niby konto samsunga jest dodane w zegarku....

0 Like
LukaszW
Expert
Opcje

@simon75, jeśli problem występuje od aktualizacji, wykonaj tak zwany Soft reset poprzez przytrzymanie przycisku zasilania i przyciszania. Kolejną pomocną czynnością będzie Wipe Cache Partition z trybu Recovery, poradnik do samego trybu masz pod linkiem: https://bit.ly/2WwZLPh.

0 Like
pkonrad
Voyager
Opcje
Dzień dobry

W dniu wczorajszym nie wiem jakim cudem, ale zegarek Galaxy Watch4 Classic przestał łączyć się z moim Galaxy S21. W aplikacji Wearable zniknął z mojej listy urządzeń. Nie wiem jak to się stało, ale olałem to i sformatowałem zegarek i sparowałem go od nowa z telefonem Galaxy S21. Na szczęście miałem kopie zapasowową z 14.12.2023 r. Po ponownej konfiguracji zegarka wszystko działa, ale przestała tworzyć się automatycznie kopia zapasowa zegarka. Wszystko jest ustawione prawidłowo, a wczoraj i dzisiaj rano (kilka razy) na zegarku miałem informacje o tym, że nie dało się utworzyć kopii zapasowej zegarka w aplikacji Smart Switch i żeby przenieść zegarek na inne urządzenie. O co tutaj chodzi? Może ktoś pomóc?
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Ja bym spróbował jeszcze wyczyścić dane aplikacji Smart Switch, oraz Galaxy Wearable

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

pkonrad
Voyager
Opcje
A czy taka operacja nie spowoduje usunięcia wszystkich moich urządzeń z aplikacji Wearable i z zapisanych kopii zapasowych w aplikacji Smart Switch ?
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Wszystkie urządzenia z galaxy Wearable zostaną usunięte, trzeba będzie na nowo parować, zaś aplikacja Smart Swich służy do przesylania kopii plików pomiędzy urządzeniami.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like