Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Automatyczne treningi Watch4 problem ze zmianą ustawień pulsu i stresu oraz śledzeniem lokalizacji

(Temat utworzony: 24-01-2024 06:42 PM)
217 Wyświetlenia
piotr465pl
Explorer
Opcje

Witam mam 2 problemy. Po 1 mimo ustawienia pulsu i stresu na ręczny to i tak podczas automatycznego treningu coś mruga na zielono. Po 2 nie śledzi mi lokalizacji ustawiłem na dokładną itp czytałem poradniki tu i czyściłem dane aplikacji samsung health ale nic nie pomogło.

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
1. Przy każdym treningu nawet tym automatycznym mierzy puls i nie da się tego wyłączyć.
2. Uruchomiłeś w opcjach automatycznego wykrywania treningu śledzenie lokalizacji? Jeśli tak to może nie masz dostępu do lokalizacji?

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
Rozwiązanie
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
1. Raczej nie jest szkodliwe. Ja od 2 lat używam ciągłego pomiaru pulsu i nie zauważyłem nic niepokojącego przy czym zaznaczam że warto czasem umyć zegarek bo wiadomo człowiek się poci :winking-face:
2. Nie wiem jak to w Wearos wygląda ale na gear s3 miałem tak że pobierał lokalizację z telefonu. Tu może to tak nie działać i musisz mieć dostęp do lokalizacji w zegarku

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
5 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
1. Przy każdym treningu nawet tym automatycznym mierzy puls i nie da się tego wyłączyć.
2. Uruchomiłeś w opcjach automatycznego wykrywania treningu śledzenie lokalizacji? Jeśli tak to może nie masz dostępu do lokalizacji?
0 Like
piotr465pl
Explorer
Opcje
1 A to nie jest szkodliwe dla skóry/zdrowia?
2 A faktycznie na telefonie non stop mam włączoną a na zegarku zapomniałem że tam takie coś istnieje 😅
0 Like
Rozwiązanie
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
1. Raczej nie jest szkodliwe. Ja od 2 lat używam ciągłego pomiaru pulsu i nie zauważyłem nic niepokojącego przy czym zaznaczam że warto czasem umyć zegarek bo wiadomo człowiek się poci :winking-face:
2. Nie wiem jak to w Wearos wygląda ale na gear s3 miałem tak że pobierał lokalizację z telefonu. Tu może to tak nie działać i musisz mieć dostęp do lokalizacji w zegarku
0 Like
piotr465pl
Explorer
Opcje

Kurde no, nie wiem od czego to zależy, ale z dzisiaj w ogóle nie pokazuje mapy, a wczoraj wszystkie treningi normalnie..

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@piotr465pl Jeżeli zegarek nie czyta Ci lokalizacji w żadnym stopniu, wcale nie jest wykluczone, że masz uszkodzony moduł GPS. Tylko to musiałby potwierdzić już sam serwis, więc przed tym wypadałoby zrobić twardy reset samego zegarka.

https://www.hardreset.info/pl/devices/samsung/samsung-galaxy-watch4-classic-46mm/