Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Automatyczne przełączanie na WiFi w Galaxy Watch Active 2

(Temat utworzony: 06-06-2020 10:50 AM)
1640 Wyświetlenia
MRS21
Pathfinder
Opcje

Nie działa automatyczne przełączanie zegarka na Wifi, jeśli jest poza zasięgiem Bluetootha w telefonie.  Pomimo ikony rozłączenia na wyświetlaczu zegarka, nie przełącza się on automatycznie na sieć bezprzewodową. Tryb automatyczny wifi jest ustawiony, po ręcznym włączeniu wifi zegarek poprawnie łączy się z siecią, w której zasięgu jestem.

Sprawdzane na S10 i Active Watch 2 z najnowszymi aktualizacjami na obu.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@MRS21 sprawdziłem, mój GWA2 po utracie połączenia BT łączy się z siecią WiFi po ok. 30 sek.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MRS21, Czy w aplikacji Galaxy Wearable masz włączoną funkcję Synchronizacji sieci Wi-Fi ?

Screenshot_20200606-114839_Galaxy Watch PlugIn.jpg

0 Like
MRS21
Pathfinder
Opcje

Tak, włączone.

Czy automatyczne przełączenie na WiFi powinno nastąpić chwilę po zniknięciu zasięgu Bluetooth, czy może trzeba na to poczekać kilka minut?

0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@MRS21 sprawdziłem, mój GWA2 po utracie połączenia BT łączy się z siecią WiFi po ok. 30 sek.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
MRS21
Pathfinder
Opcje

I mi już zaczęło działać. Prawdopodobnie problemem był słaby zasięg WiFi w zegarku. W miejscu, gdzie telefon miał dobre połączenie, zegarek już nie widział sieci. Pomogło wyłączenie BT w telefonie i rzeczywiście - po krótkim czasie zegarek się przełączył na WiFi.