Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Android na zegarkach Samsung, co to oznacza dla właścicieli urządzeń z Tizen

(Temat utworzony: 20-02-2021 01:34 PM)
2743 Wyświetlenia
Korolew
Apprentice
Opcje

W sieci od kilku dni pojawiają się informacje o rzekomych planach rezygnacji Samsunga z systemu Tizen dla zegarków i wydania nowej serii watch'y już na oprogramowaniu od Google. Stoję obecnie przez zakupem Galaxy Watch Active 2, przyznam że trochę zmartwiła mnie ta informacja, chciałbym się dowiedzieć czy jeśli pogłoski okażą się prawdą to obecni użytkownicy urządzeń na Tizenie odczują to w jakiś sposób? Czy zegarki przestaną otrzymywać aktualizacje aplikacji i samego oprogramowania, przez co będą traciły funkcje aż finalnie staną się bezużyteczne? Czy w takiej sytuacji warto nadal kupić Active 2 na Tizenie? Nie są to tanie urządzenia dlatego wydając pewną kwotę pieniędzy chciałbym mieć pewność że producent nie uśmierci mojego zegarka.

https://spidersweb.pl/2021/02/samsung-galaxy-watch-wear-os-tizen-smartwatch.html

45 Odpowiedzi
skrzydelko
Journeyman
Opcje
i to jest dobre pytanie. jakiś czas temu była informacja ze któryś ze starszych zegarków nie będzie działał z nowym androidem. też właśnie stoję przed wyborem zegarka i z jednej strony samsung z drugiej huawei. u samsunga mam obawy ze porzuci te na tizenie
Yaro7
Navigator
Opcje
Myślę, że Samsung nie porzuci ot tak klientów. Gniew kliencki może być ciosem wizerunkowym, co przełożyć się może na sprzedaż.
ewelin20
Explorer
Opcje
Można sie było tego spodziewać sam kiedyś miałem Samsunga z bada os i zapewniali że będą to rozwijać jest lepszy od andka i co ? Dla mnie samsung dużo stracił wobec klijentów sam.mam tablet telefony i smartwache od tej firmy lecz już czas na jabłuszko oni nie wystawiają na próbę i szanują ludzi lecz ich szacunek ma oczywiście swoją cene wstydź się samsung przynajmniej za zegarki i spójrz w oczy tym co dopiero zakupili wasze smartwache ja już tego drugi raz nie zrobię. Jako osoba znająca się troche na provramowaniu napewno można watch 3 przenieś do androida to ten sam kod źródłowy czyli linux ale po co chodzi o zarobek a nie ludzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Korolew, na ten moment nie posiadamy żadnych oficjalnych informacji od producenta więc ciężko cokolwiek doradzić. Podejrzewam, że zegarki pracujące pod kontrolą systemu Tizen w dalszym ciągu będą otrzymywać aktualizacje. Musimy poczekać na informacje bezpośrednio z firmy Samsung.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

Już kiedyś przerabiałem to na żywym organizmie. Po zakupie Gear 2 miałem na nim Android OSa i przechodziłem na Tizena. Tragedii nie było. Podstawowa kwestia, to jak bardzo hardware w zegarkach jest zoptymalizowane pod Tizena i czy da się "przeprogramować" wszystkie modele, obecnie, dostępne na rynku.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Korolew
Apprentice
Opcje

@Szewcu72 Czyli Gear 2 będący na Androidzie dostał aktualizację do Tizena ?

ewelin20
Explorer
Opcje
Myślę że android musi dodać kody źródłowe dla procesora w zegarku np watch 3 później to będzie z górki. I właśnie wtedy wyjdzie na ile samsung nas szanuje bo przysłowiowy kowalski przejdzie na swoim na andka jak ma kupić np watch 4 ale dla samsunga to przecież kasa jak nie dadzą wsparcia bo kowalski kupi wtedy nowy watch 4 a samsung zarobi a nasze i tak dobre zegarki co by mogły śmigać to pójdą do szuflady jak samsung z bada os
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@ewelin20 przestań straszyć innych... 😉

@Korolew tak, te modele do sprzedaży trafiły z androidem. A po pewnym czasie pojawiła się duża aktualizacja, w której producent przeprogramował je na Tizena.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
ewelin20
Explorer
Opcje
Myślę że to forum jest dobrą poradą dla osób myślących o zakupie lub dodanie kolekcji ze stajni samsunga a mój przed mówca myśli że kogoś straszę otóż nie mam takiego zamiaru stwierdzam tylko fakty i patrzę na swojego watcha 3 jak oddam dziecku do zabawy i sie obawiam że sie kiedyś połapie że to tylko zegarek co trzeba go codziennie ładować. Jestem fanem naszej super marki samsung lecz trzeba się obudzić i popatrzcie przykład na mi 11 czyli tanio i pięknie miałem go w ręce i niestety moją ulubioną markę czeka zdrada