Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Active 2 i xiaomi nie ma powiadomienia sms

(Temat utworzony: 04-03-2020 09:34 PM)
601 Wyświetlenia
pawelpk
Explorer
Opcje

Mam zegarek active 2 i telefon xiaomi mi 9. Po restarcie telefonu smsy na zegarku pokazują się, lecz kiedy wyłącze bluetooth i aplikację a następnie ponownie wszystko włączę, nie ma powiadomień że przyszedl sms na zegarku, nie ma w ogóle smsów. Aby smsy pokazywały się w zegarku, muszę wyłaczyc i włączyć telefon wówczas znowu wszystko działa do czasu wyłączenia bluetooth

0 Like
5 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@pawelpk pytanie więc,  w jakim celu wyłączasz BT?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
pawelpk
Explorer
Opcje

Dobre pytanie, wystarczy że telefon rozłaczy mi aplikację i już po zawodach, trzeba resetować telefon, przy Jak myślisz co w telefonie się wyłącza że nagle z włączeniem BT, zegarek nie odbiera smsów. Połączenia są przekazywane ale nawet są przekazywane kiedy nie mam zainstalowanego aplikacji w telefonie.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@pawelpk to właśnie problem niezgodności i niepełnej funkcjonalności w przypadku sparowania urządzeń różnych producentów. Temat często poruszany na forum. Żaden z producentów nie zapewni poprawności działania z urządzeniami innych firm.

Wystarczy mała aktualizacja po jednej lub drugiej stronie i to co do tej pory działało, przestaje. 😞 Tak to niestety wygląda.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
pawelpk
Explorer
Opcje

@Szewcu72 , chyba mam przyczynę, ale potestuję, siedziałem od rana nad tym. Najpierw zauważyłem że przy czyszczeniu ram-u co  telefon czasem robi, apka wearable znikała z tła i przestawały smsy być przekazywane, więc włączyłem tą apke watch active plugin do autostartu i uruchomiłem wszystkie prawie uprawnienia i działa póki co.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@pawelpk i oby tak zostało. :thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type:

0 Like